Αψηφώντας τον παγετό πολλοί τίμησαν την κοπή πίτας του «Π.Λ.»

on .

1H SEL

«Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δημιουργική χρονιά για όλους», ήταν η ευχή του εκδότη του «Π.Λ.» Γιάννη Κουτσολιόντου, στην δημοσιογραφική -σε οικογενειακό κλίμα- καθιερωμένη πλέον γιορτή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας ανήμερα των Θεοφανείων, αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού των Υδάτων στη λίμνη.
Ο κ. Κουτσολιόντος αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και τους συνεργάτες της εφημερίδας για την αμέριστη βοήθειά τους, τόνισε ότι, παρά την οικονομική συγκυρία και την μεγάλη μείωση των διαφημιστικών και κρατικών δημοσιεύσεων, μπορεί και επιβιώνει. Κι αυτό χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην εγκυρότητα της ενημέρωσης και στην ποιότητα της ύλης του και χάρη στην συμπαράσταση των αναγνωστών του, η κυκλοφοριακή πορεία του «Π.Λ.» είναι ανοδική!
Φέτος ήταν η 39η ετήσια γιορτή, στα 62 χρόνια ζωής του (ιδρύθηκε στις 21/11/1957) και έπεται συνέχεια…

* * *
Ευχές στους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά, απηύθυναν οι Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γιάννης Καραγιάννης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργος Καψάλης, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όλοι τους τόνισαν ότι ο «Π.Λ.» είναι μια έγκυρη πολυφωνική εφημερίδα, που ασκεί εποικοδομητική κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν… θωπεύει τους εκάστοτε ισχυρούς.

Μήνυμα Τασούλα
Με μήνυμά του, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη στην εκδήλωση ανέφερε τα εξής: «Μια απρογραμμάτιστη, αλλά σοβαρή υπηρεσιακή υποχρέωση με κρατά σήμερα στην Αθήνα, οπότε, μετά από κυριολεκτικά πολυετία καλωσορίσματος του Νέου Έτους στο φιλόξενο στέκι του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ μαζί σας, θα απουσιάσω. Δεν θα απουσιάσει, όμως, η ευκαιρία, όπως πάντα, να ευχηθώ στην οικογένεια Κουτσολιόντου και στην ευρύτερη οικογένεια του κύκλου του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ, στην οποία παλαιόθεν πλέον ανήκω, Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και ας αναδειχθεί το 2019 χρονιά νέου ξεκινήματος και νοικοκυρέματος της πατρίδος μας, χρονιά δηλαδή δικαίωσης των αγώνων στους οποίους ο έγκυρος ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ πρωτοστατεί!».

Η κοπή πίτας
Την πίτα έκοψε, τιμής ένεκεν, η Δέσποινα Παπαδοπούλου, στέλεχος του τεχνικού τμήματος της εφημερίδας που πριν λίγες μέρες συνταξιοδοτήθηκε, ενώ η… διανομή της βασιλόπιτας έγινε από την οικοδέσποινα Μαρία Κουτσολιόντου, και τις κυρίες Δέσποινα Παπαδοπούλου και Χρύσα Κρανά.
Τυχερή της γιορτής η κ. Ελένη Ζαχάρη, σύζυγος του προϊσταμένου των τυπογραφείων Σπύρου Ζαχάρη, η οποία κέρδισε το «φλουρί».
Η Δέσποινα Παπαδοπούλου ευχαρίστησε τον Βασίλη Κουτσολιόντο, δημιουργό του σημερινού «Π.Λ.» για την πολύχρονη συνεργασία τους, τους συνεχιστές της έκδοσης Γιάννη και Εύη Κουτσολιόντου και τα στελέχη της εφημερίδας.
* * *
Ο μπουφές αρκετά πλούσιος και τα ποικίλα εδέσματα… προκλητικά! Γι’ αυτό και οι προσκεκλημένοι τα τίμησαν δεόντως! Τους εξυπηρετούσαν με ιδιαίτερη προθυμία η Βάσω Σιαπλαούρα και ο Δημήτρης Καραγιάννης.

* * *
Παρόντες όλοι οι βασικοί συντελεστές έκδοσης της εφημερίδας, η οποία ξεχωρίζει για τις «πρωτιές» της και για την έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση των Ηπειρωτών και όχι μόνο. Αυτό τόνιζαν όλοι όσοι τίμησαν την καθιερωμένη πλέον ετήσια γιορτή του «Πρωινού Λόγου». Και αυτοί ήταν πολλοί, παρά το πολικό ψύχος που επικρατούσε και τη δυσκολία μετακινήσεων. Αρκετούς… συνέλαβε ο φακός του «Π.Λ.». Κάποιοι όμως του… ξέφυγαν, όπως οι συνεργάτες: Νίκος Μανούρης, Ανδρέας Κατσούρης, Χάρης Καραγιάννης, Βαγγέλης Νέσσης, Γιώργος και Ελένη Δούβλη, Σπύρος Ντεμίρης, Γιώργος Λούμης, Βασίλης Ντακαλέτσης, Παντελής Καραμπέρης, Μιχ. Σιόντης, Βασίλης και Αίγλη Καρίνου, Χριστόφορος και Χαρά Παπιγκιώτη, Γιώργος Τσιάλιος, Μιχάλης Κατσούπης, Νίκος και Ελένη Σιουμάλα, Αλ. Νικολάου κ.α.
Ξεχωριστή, εορταστική ατμόσφαιρα έδωσαν τα 20 και πλέον παιδιά της μεγάλης οικογένειας του «Π.Λ.», τα οποία έψαλαν τα κάλαντα. Στην παιδική «κομπανία» συμμετείχε και ο μικρός Βασιλάκης, γιος του εκδότη της εφημερίδας.

* * *
Απαράβατες αρχές του «Π.Λ.» οι οποίες τηρούνται απαρέγκλιτα: η ανεξαρτησία και η αυτονομία των συνεργατών, η πολυφωνία και ταυτόχρονα ο σεβασμός στον αναγνώστη και κυρίως η αμφίδρομη σχέση εφημερίδας-πολίτη. Ο «Π.Λ.» θα συνεχίσει να δημοσιεύει γνώμες και απόψεις, άσχετα αν αυτές συμφωνούν ή όχι με την κεντρική γραμμή της εφημερίδας, ακριβώς επειδή έχει αποδείξει την πολυφωνία του στην πράξη. Ο «Π.Λ.» έχει χτίσει μια μακρά σχέση εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες. Για παραπάνω από έξι δεκαετίες μένει συνεπής στις επάλξεις της ενημέρωσης, δίδοντας καθημερινά την μάχη για τα συμφέροντα του λαού της Ηπείρου και για την Δημοκρατία.