Ξεκίνα τις σπουδές σου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο τον Μάρτιο του 2019!

on .

EAP

Αν κάποτε το να σπουδάσει κανείς ήταν σημαντικό για να αποκτήσει κύρος και μεγαλύτερες δυνατότητες για μια σπουδαία καριέρα, σήμερα, στην παγκοσμιοποιημένη και ανταγωνιστική κοινωνία αποτελεί αναγκαιότητα.

Χωρίς σπουδές, ένας νέος που εισέρχεται στην αγορά μοιάζει, αν όχι καταδικασμένος, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό περιθωριοποιημένος. Η αλήθεια είναι ότι η Ανώτερη και η Ανώτατη Εκπαίδευση συνήθως κοστίζουν πολύ. Οι πιο τυχεροί που θα σπουδάσουν στην πόλη όπου ζουν είναι πιθανόν να χρειαστούν χρήματα για μεταπτυχιακά προγράμματα ή διδακτορικό, ενώ όσοι αναγκαστούν να διαμείνουν μακριά από το σπίτι τους, σε άλλη πόλη της Ελλάδας ή, ακόμα χειρότερα, στο εξωτερικό, θα χρειαστούν μια μικρή -ή και μεγάλη- περιουσία για να επιτύχουν τον στόχο τους, ανάλογα με το πού θα διαλέξουν να σπουδάσουν.

Ένα Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με κύρος

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) είναι ένα από τα Δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας. Ως επίσημος φορέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπόκειται στη νομοθεσία που διέπει τα ΑΕΙ και

παρέχει πτυχία τα οποία είναι απολύτως ισότιμα με αυτά των υπόλοιπων Πανεπιστημίων. Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοί του δικαιωματικά χαρακτηρίζονται Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Μάλιστα, το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδό του ξεπερνά πολλά από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ οι καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν είναι αναγνωρισμένοι παγκοσμίως.

Για την φοίτηση δεν απαιτούνται Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν χρειάζεται να μετοικήσει εντός της χώρας ή στο εξωτερικό για την απόκτηση του πτυχίου του. Επιπλέον, το ΕΑΠ προσφέρει και Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τα οποία σχεδιάστηκαν από κορυφαίες Ακαδημαϊκές Επιτροπές, με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εφαρμοσμένη πρακτική εμπειρία, που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία εν γένει.

Τόσο τα πτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα του είναι πρωτοπόρα και σχεδιασμένα απόλυτα σε σχέση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αποβλέπει στο να βγάλει στην αγορά εργασίας απόλυτα καταρτισμένους επιστήμονες, συχνά σε πολύ ιδιαίτερα αλλά και απαραίτητα -ειδικά για τα εθνικά δεδομένα- γνωστικά αντικείμενα.

Σπουδές από το σπίτι για όλους

Σπουδές με ανάλογο περιεχόμενο και θεματική στόχευση δεν προσφέρονται με εξ αποστάσεως Εκπαίδευση από τα  υπόλοιπα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ της χώρας, αποκλείοντας, συνεπώς από τις σπουδές , των ήδη εργαζόμενων ατόμων, αλλά και ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης και αδυνατούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία στον χώρο μάθησης, είτε γιατί κατοικούν σε απομονωμένες περιοχές είτε γιατί έχουν οικογένεια ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο.

Με την Εκπαίδευση εξ αποστάσεως, μπορεί οποιοσδήποτε -Έλληνας ή αλλοδαπός- να επιλέξει και να παρακολουθήσει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει μέσα από μια ευρεία γκάμα επιστημών, χωρίς να επιβαρυνθεί με το κόστος του ενοικίου και όλων των άλλων οικονομικών εξόδων τα οποία συνεπάγεται μια μετακόμιση. Επιπλέον, πρέπει να συνεκτιμηθεί η ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης, ο οποίος γίνεται εξ αποστάσεως, μέσω νέων εκσυγχρονισμένων διαδικτυακών πλατφορμών και ψηφιακών πρακτικών.

Ξεκίνα τις σπουδές σου τώρα!

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας και τους περιορισμούς χώρου, χρόνου και ηλικίας, ανανεώνει δυναμικά τις παροχές του, προσφέροντας νέα Προγράμματα Σπουδών με 6μηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένοι με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Το ΕΑΠ υποδέχεται τον πρώτο μήνα της άνοιξης με 2 Προπτυχιακά και 12 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έναρξη φοίτησης τον Μάρτιο του 2019. Από Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Τουρισμού έως Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές, Βιοπληροφορική και Ξένες Γλώσσες, τα προγράμματα του ΕΑΠ καλύπτουν όλη την γκάμα των εκπαιδευτικών ενδιαφερόντων.

Προπτυχιακά Προγράμματα:

  1. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
    Στόχος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει Θεματικές Ενότητες που αφορούν τόσο τη θεωρία της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής, όσο και την πρακτική εφαρμογή μεθόδων οργάνωσης και λειτουργίας του δημοσίου τομέα, είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων σπουδών στη «Δημόσια Διοίκηση».
  1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
    Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους φοιτητές/τριες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση τους για επαγγελματική σταδιοδρομία στην τουριστική αγορά εργασίας.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

  1. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΔ
    Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στην μελέτη, στη θεωρητική εμβάθυνση, στην επιστημονική έρευνα, στην εφαρμογή του νόμου και στον σχεδιασμό προγραμμάτων αντεγκληματικής πολιτικής, σχετικά με τα φαινόμενα του οικονομικού και του οργανωμένου εγκλήματος με άξονα και το φαινόμενο της διαφθοράς και ιδίως στο Δημόσιο Τομέα.
  1. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ - ΑΣΚ
    Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης αναφορικά με ζητήματα κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας και πολιτισμικών σπουδών του αθλητισμού και των σπορ, μέσω της διασύνδεσης θεωρητικής γνώσης και ερευνητικής πρακτικής.
  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΑΟ
    Το πρόγραμμα έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει ένα συνδυασμό της πλειονότητας των κοινωνικών επιστημών και πιο συγκεκριμένα των Οικονομικών, της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής Επιστήμης, της Γεωγραφίας και της Ψυχολογίας.
  1. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΣΔΣ
    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους επιστήμονες και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου, σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που εργάζονταν, εργάζονται ή σκοπεύουν να εργασθούν στο χώρο της δημοσιογραφίας. Στόχος του είναι να τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη και κριτική κατανόηση του ρόλου και της άσκησης της δημοσιογραφίας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και να τους εκπαιδεύσει στις επαγγελματικές δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.
  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ - ΓΧΝ
    Πτυχιούχοι ΑΕΙ από ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο θα έχουν τη δυνατότητα να ειδικευτούν στη διαχείριση ηλικιωμέ­νων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα, ένα τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία αλλά και σημαντι­κά προβλήματα.
  1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΔΓΡ
    Αντικείμενο του προγράμματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων και ερευνητών στον χώρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Επιστημών της Αγωγής, αλλά και όσων επιδιώκουν να διδαχθούν τη συγγραφή λογοτεχνικών (πεζών και ποιητικών), θεατρικών, δημοσιογραφικών κειμένων και κινηματογραφικού σεναρίου, καθώς και τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών τους μέσα από τη θεωρητική και την εργαστηριακή προσέγγισή τους.
  1. LANGUAGE EDUCATION FOR REFUGEES AND MIGRANTS - LRM
    To πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για τις/τους εκπαιδευτικούς και απόφοιτες/τους που επιθυμούν να συμπληρώσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος σε διάφορες γλώσσες, καθώς και να αναπτύξουν νέους πόρους που αργότερα μπορούν να εφαρμόσουν σε συγκεκριμένα πλαίσια και επίπεδα.
  1. ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΣ
    Αντικείμενο του προγράμματος είναι η μελέτη των τρόπων με τους οποίους το παρελθόν ανασυγκροτείται, διαχέεται και αποτυπώνεται στη δημόσια σφαίρα μέσα από τις τελετές και τους εορτασμούς, τα μνημεία και τα μουσεία, τα σχολεία και τους άλλους κρατικούς θεσμούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον κινηματογράφο, το διαδίκτυο κ.τ.ό.
  1. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΑΔΕ
    Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τη μεταπτυχιακού επιπέδου εξειδίκευση εκπαιδευτικών σε ζητήματα γλωσσολογικής ανάλυσης της ελληνικής γλώσσας και εφαρμογών της στην εκπαίδευση, υπό το πρίσμα των πιο σύγχρονων τάσεων και εξελίξεων στη γλωσσική επιστήμη.
  1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΑΓΓ
    Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων, υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων σε όσους διδάσκουν, ή ενδιαφέρονται να διδάξουν, την Αγγλική ως ξένη/διεθνή γλώσσα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Η γλώσσα διδασκαλίας του ΠΜΣ είναι η Αγγλική.
  1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΓΕΡ
    Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας», σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς.
  1. ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΝΕΥΡΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - ΒΝΠ
    Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία ειδικευμένων επιστημόνων για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Ερευνητικό περιβάλλον, αλλά και σε εταιρείες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές βιομηχανίες ή και εταιρείες Πληροφορικής και Μελετών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Info:

Για αναλυτικές περιγραφές των προσφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019 και για Υποβολές Αιτήσεων: https://bit.ly/2s8g9Ib