Καμία συζήτηση για τη μισθοδοσία των κληρικών

on .

EKKLHSIA 10 1 2019

• Με κατηγορηματική θέση τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος της μισθοδοσίας των κληρικών προσήλθε χθες η Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

«Είχαμε τη χαρά σήμερα, στην προγραμματισμένη συνεδρία της Επιτροπής μας, η οποία διορίσθηκε ύστερα από απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16ης Νοεμβρίου και στη δεύτερη συνάντηση που είχαμε ως Επιτροπή, να υποδεχθούμε τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον γ.γ. της κυβέρνησης προκειμένου να μας αναπτύξουν το νομοσχέδιο που καταρτίζεται από την κυβέρνηση για τα θέματα τα οποία αφορούν την ανάπτυξη της εκκλησιαστικής περιουσίας, τις οργανικές θέσεις των κληρικών και των υπαλλήλων και το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου», δήλωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Ειδικής Επιτροπής Διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε πώς η συζήτηση «συμπεριλάμβανε και τα θέματα της μισθοδοσίας, της εκκλησιαστικής περιουσίας και των οργανικών θέσεων, σε λίγες μέρες θα στείλουμε στην επιτροπή το νομοσχέδιο στη μορφή βάσει την οποία θα θέλαμε να συνεχιστεί η συζήτηση. Έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε και σήμερα σε ένα εξαιρετικό κλίμα».