α Αλληλοεκβιάζονται Τσίπρας – Καμμένος!

on .

BENIZELOS BIBLIO 1 13 1 19

• Για πρακτικές που πισωγυρίζουν τη χώρα και πλήττουν το εθνικό συμφέρον κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρέθηκε προχθές στα Γιάννενα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου που αφορά στη Συνταγματική Αναθεώρηση. 

Από την άλλη, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο

ραμονής του στην εξουσία!
Όλα αυτά στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε στο ξενοδοχείο «Grand Serai» ενώπιον ενός πολυπληθούς και διακομματικού ακροατηρίου η σύνθεση του οποίου από μόνη της ήταν αρκετή για να στείλει πολύ συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι παρουσίες
Ανάμεσα στους παρισταμένους, κατά τη χθεσινή εκδήλωση για το βιβλίο του Ευαγ. Βενιζέλου με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, νυν και πρώην βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά και της Ν.Δ..

Τον συντονισμό της είχε ο Ηπειρώτης δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίων Μηνάς Πασχόπουλος και φυσικά ο Κώστας Τασούλας.

Σκληρή γλώσσα
«Λάβρος» κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε προχθές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση με βαριές εκφράσεις εναντίον των πρώην πλέον εταίρων, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, τους οποίους κατηγόρησε για τους μεταξύ τους εκβιασμούς που βλάπτουν σοβαρά τη χώρα και την πορεία της.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το απίθανο κωμειδύλλιο μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, το οποίο εξελίχθηκε μέρα με την ημέρα, έφαγε τον εθνικό χρόνο και σπατάλησε δυνάμεις από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της χώρας, κάτι που πρέπει να είναι πρώτιστη προτεραιότητα όλων μας. Κι όλα αυτά για να μείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία»!
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την παραίτηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, ο πρ. Υπουργός και πρ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αποστασία και σημείωσε με έμφαση: «Όλοι διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρηση του κ. Καμμένου από το Υπουργείο Άμυνας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον ΑΝΕΛ τους οποίους εκφράζει. Έχουν απαχθεί οι βουλευτές του κ. Καμμένου, έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες. Οι ΑΝΕΛ έχουν γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκβιασμός είναι απόλυτος. Ο κ. Καμμένος δεν θα έχει κόμμα, δεν θα έχει βουλευτές».
Εξάλλου, κληθείς να απαντήσει για την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες, σημείωσε πως «εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, όμως αποφεύχθηκαν με διάφορα τεχνάσματα. Πρόκειται για μία θεσμική σήψη…».

…Και ο Κώστας Τασούλας
Εξίσου αιχμηρός στον πολιτικό του σχολιασμό υπήρξε από την πλευρά του και ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης έκανε λόγο για «ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα» όσον αφορά στην αποχώρηση Καμμένου και ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως το νέο ξεκίνημα της χώρας θα το επιβάλλει ο λαός. Ο κ. Τασούλας προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός θα δοκιμάσει να εξαντλήσει τη θητεία του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τον συνταγματικό της χρόνο. Θα επιχειρήσει να κερδίσει ακόμη και την μία ώρα… Την ημέρα των εκλογών, αντί οι κάλπες να είναι ανοιχτές από τις επτά το πρωί μέχρι τις επτά το βράδυ, θα ανοίξουν στις οκτώ…»!

Η εκδήλωση
Ανοίγοντας την προχθεσινή εκδήλωση ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος εξήρε την παρουσία και τον πολιτικό λόγο του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής, το περιστήλιό της αδειάζει.
Ο Αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος μίλησε με ιδιαίτερα θερμή γλώσσα για τις προτάσεις που καταθέτει ο συγγραφέας στο βιβλίο του, κάνοντας λόγο για ένα πολύ ενδιαφέρον πόνημα, ενώ ο Κώστας Τασούλας σημείωσε πως η πολιτική αντιπαλότητα που είχε στα χρόνια της... πολυτέλειας με τον πρώην υπουργό έχει μετατραπεί σήμερα σε θαυμασμό για το ήθος και την γενναιότητα που επιδεικνύει στην πολιτική του διαδρομή.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το πολυπληθές κοινό που τον τίμησε με την παρουσία του, αλλά και προς τους δύο ομιλητές. Για τον κ. Πασχόπουλο είπε ότι, αν και γιατρός, κατά την παρέμβασή του μπήκε στην καρδιά του θέματος και παρουσίασε με ολοκληρώμενο τρόπο τη λογική ενός βιβλίου που είναι πολιτικο - οικονομικό, πολύ μακριά από τα δικά του ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα. Τον δε Κ. Τασούλα χαρακτήρισε ως ευπατρίδη και λόγιο πολιτικό και διανοούμενο με βαθειά καλλιέργεια και εντυπωσιακή αίσθηση του χιούμορ, η οποία βασίζεται -όπως είπε- στην προσωπική του διάθεση αυτοκριτικής και αυτοβελτίωσης.
Ακολούθησε αναλυτική τοποθέτηση του συγγραφέα σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και κατάθεση προσωπικών βιωμάτων από την κυβερνητική του θητεία στα χρόνια των μνημονίων.