Ηρωίνη – χασίς – λαθραία τσιγάρα η χθεσινή σοδειά των διωκτικών αρχών

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 15 1 19

• «Σταυροδρόμι» παρανόμων εξακολουθεί να είναι η Ήπειρος, καθώς τόσο η γειτνίασή της με την Αλβανία, όσο και η πύλη εξόδου προς την Ευρώπη που είναι το λιμάνι Ηγουμενίτσας, «δελεάζουν» τα οργανωμένα κυκλώματα που επιδιώκουν να διοχετεύσουν στις αγορές, είτε ναρκωτικά, είτε λαθραία τσιγάρα, ενώ επαναλαμβανόμενο και χρόνιο είναι και το φαινόμενο διακίνησης ανθρώπων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. 

Χθες οι διωκτικές αρχές στην Ηγουμενίτσα, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, συνολικά 14.880 πακέτα που ήταν φορτωμένα σε Βουλγαρική νταλίκα. Τα τσιγάρα όπως διαπιστώθηκε από τους τελωνειακούς που έκαναν τον έλεγχο ήταν κρυμμένα σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη μεταξύ του σασί του επικαθήμενου και του ξύλινου πατώματος, ανακάλυψη που παραπέμπει σε συστηματική διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Το όχημα και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Εκείνη όμως που γνωρίζει «άνθηση» είναι η διακίνηση ναρκωτικών, με εκατοντάδες κιλά να προωθούνται στην Ελλάδα από την Αλβανία. Οι συμμορίες, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους δύο οδικούς άξονες, Εγνατία και Ιόνια οδό, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές έχουν καταφέρει αρκετά πλήγματα μέχρι τώρα στο «εμπόριο» ναρκωτικών. Η εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πληροφοριών, οδήγησε στη σύλληψη και δύο Ελλήνων με ποσότητα ηρωϊνης, στην Εγνατία οδό και συγκεκριμένα στο ύψος Δροσοχωρίου.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο των αστυνομικών του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας σε Ι.Χ. που επέβαιναν δύο Έλληνες 38 και 34 χρόνων, εντοπίστηκε συσκευασία με 16, 6 γραμμάρια ηρωίνης. Περαιτέρω έρευνα διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ιωαννίνων.

Μητέρα διακινήτρια
Ακόμη όμως πιο εντυπωσιακή για την «εφευρετικότητα» των εμπόρων ναρκωτικών ώστε να μη προκαλέσουν τις υποψίες των αστυνομικών, είναι η υπόθεση που εξιχνίασε η Αστυνομία στη Θεσπρωτία.
Συγκεκριμένα για τη μεταφορά μεγάλου φορτίου χασίς χρησιμοποιήθηκε 25χρονη αλλοδαπή μαζί με ανήλικα παιδιά της που επέβαιναν στο Ι.Χ. το οποίο ήταν μισθωμένο από εταιρία ενοικιάσων. Δεν τα κατάφερε όμως να φτάσει στον προορισμό της, καθώς στο Σμέρτο Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, έχοντας σχετικές πληροφορίες, τη σταμάτησαν και πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο, βρίσκοντας στο χώρο των αποσκευών 33 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 35, 130 κιλών. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.