Το Γηροκομείο απαλλάχθηκε από το βραχνά του βαρύτατου προστίμου

on .

GHROKOMEIO 1

• Αίσιο τέλος είχε η «περιπέτεια» στην οποία είχε μπει το Γηροκομείο Ιωαννίνων, εξαιτίας ελέγχου που είχε γίνει από κλιμάκιο τελωνειακών της Ηγουμενίτσας, το οποίο καταλόγισε βαρύτατο πρόστιμο για τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για το ζέσταμα νερού. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και Πρόεδρος των Αγαθοεργών Καταστημάτων κ. Μάξιμος, στο τέλος του χθεσινού εορτασμού του πολιούχου Αγίου Γεωργίου από άμβωνος ανακοίνωσε τη λήξη της δικαστικής και διοικητικήςπεριπέτειας, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην «εξαφάνιση» του προστίμου των 140.000 ευρώ, που είχε θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου. 

Ο Μητροπολίτης, τόνισε μεταξύ άλλων, πώς η διαφορά που προέκυψε μετά τους νέους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, ήταν περί τις 2000 ευρώ, υπογραμμίζοντας πως το Γηροκομείο δεν είναι επιχείρηση, αλλά ένα Ίδρυμα για να στεγάζει και περιποιείται ηλικιωμένους, τους γονείς και τους συγγενείς μας.
Ο κ. Μάξιμος ευχαρίστησε το Τελωνείο Ιωαννίνων, το Δικαστικό του Τμήμα, το ΤΕΕ, τους Δήμους (Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, Δήμαρχο Δωδώνης, Π.Ε.Δ. κ.α.) που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα για να αποδειχθεί η αλήθεια, καθώς και τον Περιφερειάρχη που συνέβαλε στην εξεύρεση της λύσης για πραγματογνωμοσύνη. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους πολίτες συνδράμουν με δωρεές και χορηγίες τη λειτουργία του Γηροκομείου, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Υπενθυμίζεται πώς τα καύσιμα που είχαν διατεθεί για τις ανάγκες του Γηροκομείου, ήταν δωρεά της Ένωσης Εφοπλιστών.