Ολοκληρώνονται σταδιακά τα έργα της Β’ φάσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

on .

NEO LIMANI HGOYMENITSAS

• Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. η Διενέργεια Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3».

Η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από το συγχρηματοδοτούμενο έργο με ακρωνύμιο «DOCK – BI (Development of Connections between the Key port of Brindisi and Igoumenitsa)» του προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, και αφορά την αποπεράτωση του Τερματικού Σταθμού Τ3. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.887.096,78 € πλέον Φ.Π.Α.
Σημειώνεται ότι μέρος της χρηματοδότησης έχει εγκριθεί στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «DOCK-BI» (Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020), ενώ το υπόλοιπο ποσό μετά τη δημοπράτηση και πιθανή έκπτωση θα καταβληθεί από την Ο.ΛΗΓ. Α.Ε.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου υποδομής Τερματικού Σταθμού 3 καθώς και την άμεση δημοπράτησή του εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, ολοκληρώνεται το σύνολο των έργων της Β’ Φάσης.
Ο σταθμός, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 2.040,80 m2, θα εξυπηρετεί αφίξεις εκτός Schengen και μέρος αυτού θα εξυπηρετεί τις αφίξεις κρουαζιέρας.
Στο μεγαλύτερο τμήμα του μπορούν να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Τελωνείου, καθώς και άλλες υπηρεσίες, απελευθερώνοντας το κτίριο του Τελωνείου που βρίσκεται εντός της πόλης, προς αξιοποίηση για δραστηριότητες που θα εξυπηρετούν την πόλη της Ηγουμενίτσας και τους πολίτες.