Είχαν ρημάξει εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχεία σε Σύβοτα - Πέρδικα

on .

DIARRHKTHS PARATHYRO

• Όχι σε μια, ούτε σε δυο… αλλά σε τριάντα (!) διαρρήξεις – κλοπές εμπλέκονται δυο αλλοδαποί, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι είχαν ρημάξει την ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας! Μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τελικά ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα!
Πώς δρούσαν…
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δυο αλλοδαποί παραβίαζαν εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εκμεταλλευόμενοι έστω και ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων ή την νυκτερινή κατάκλιση αυτών, ενώ στις περιπτώσεις εξοχικών κατοικιών στις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, εισέρχονταν με διάρρηξη.
Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα περιπτώσεις κλοπών ή απόπειρες που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 29-05-2018 έως 28-07-2018.
Με λεία 74.000 ευρώ!
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις 74.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες, διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
• Δέκα κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού.
• Δέκα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.
• Τρεις κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.
• Δύο κλοπές σε τροχοβίλες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και αναψυκτικά.
• Μία κλοπή σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.