Με «άριστα» πέρασε τις εξετάσεις η Πολιτική Προστασία Ηπείρου

on .

PREBEZA MPOYLNTOZA DROMOS

• Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για μια ακόμη φορά πέρασε με «άριστα» τις εξετάσεις σε μια πολύ δύσκολη από πλευράς καιρικών συνθηκών περίοδο και ειδικά τον οδεύοντα προς το τέλος του, μήνα Ιανουάριο κατά τον οποίο σημειώθηκαν εκτεταμένες χιονοπτώσεις και συνεχείς βροχοπτώσεις στα πεδινά κυρίως.
Η συμβολή των εργαζομένων στη Διεύθυνση είναι σημαντική, ωστόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του Προϊσταμένου της Δημήτρη Μαυρογιώργου, ο οποίος αποδεδειγμένα- όπως το αναγνωρίζουν τόσο οι απλοί πολίτες, αλλά και όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί του από Δήμους και άλλες υπηρεσίες- εκτός της εμπειρίας του-, είναι σε 24ωρη επιφυλακή και πάντα, όπως επισημαίνουν κατά καιρούς και αναγνώστες του «Π.Λ.», αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την προστασία και τη διευκόλυνση του κόσμου.
Χθες κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξήρε το έργο των εργαζομένων, αλλά και το έργο που επιτέλεσαν, με αποκορύφωμα τους αποχιονισμούς που άρχισαν αρχές Ιανουαρίου και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα στα ορεινά. «Το μυστικό της επιτυχίας» το αποκάλυψε ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, λέγοντας πώς όλοι αισθάνονται και αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες, επιδεικνύοντας τη μεγαλύτερη δυνατή διάθεση, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους ανατίθεται και να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας και κυρίως την αποτελεσματικότητά της, αναγνώρισαν στους χαιρετισμούς τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος, προσθέτοντας πως θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο και για άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Εύσημα» για τους αποχιονισμούς
Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους αποχιονισμούς, στα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και στο πρόβλημα που υπάρχει εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων με τις λακκούβες στους δρόμους.
Συγκεκριμένα ο κ. Καχριμάνης, ανέφερε πως τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τις ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώνονται σχεδόν όλο τον Ιανουάριο -και παρά την έκταση των φαινομένων- αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά. Η Ήπειρος -πρόσθεσε- ξεχώρισε ως προς την βατότητα του οδικού δικτύου της από άλλες όμορες περιοχές που αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα και εξυπηρετήθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών της. Καθοριστικός παράγοντας αποδείχθηκε η συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας πώς η Περιφέρεια συνέδραμε αδιακρίτως όλους τους Δήμους.

Αντιπλημμυρικά έργα
Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας για τον καθαρισμό τάφρων και χειμάρρων, σημείωσε πώς από τον Αύγουστο που η αρμοδιότητα με τον «Κλεισθένη» περιήλθε στις περιφέρειες, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και καθαρίστηκαν περιοχές που ήταν ακαθάριστες ακόμη και για 40 χρόνια.

Προσοχή στις λακκούβες
Τέλος ο Περιφερειάρχης επανέλαβε πως οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση επούλωση των φθορών που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο και για αυτό συνέστησε στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στην οδήγησή τους. Πάντως τη μια και μοναδική ημέρα που υπήρξε ηλιοφάνεια η Περιφέρεια την αξιοποίησε για εργασίες κυρίως στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Λίγα προβλήματα
Εν τω μεταξύ από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως είπε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Μηχανήματα εργάστηκαν για τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου όπου υπάρχουν χιόνια και για την απομάκρυνση μπαζών από καταπτώσεις μικρής έκτασης. Εξαίρεση αποτέλεσε μια μεγάλη κατάπτωση στην περιοχή της Κηπίνας, στην οποία προκλήθηκε μεγάλη κατάπτωση και τελικά ο δρόμος αποκαταστάθηκε χθες το απόγευμα.