ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ: Για τις 8 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη των εννέα Κρητικών

on .

GIAKOYMAKHS XERI

• Στα Δικαστήρια των Ιωαννίνων βρέθηκαν χθες για μια ακόμη φορά οι γονείς, η αδερφή και συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για να παραβρεθούν στην δίκη των εννέα Κρητικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γινόταν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όμως αναβλήθηκε για τις 8 Απριλίου, καθώς απουσίαζαν εννέα από τους είκοσι μάρτυρες ανάμεσά τους, τέσσερις βασικοί, όπως έκρινε το Δικαστήριο. Ούτε όμως οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
«Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί μου. Ζούμε ένα Γολγοθά όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του Βαγγέλη Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη.
Σε κοινή δήλωσή τους οι κατηγορούμενοι, μέσω των δικηγόρων τους, υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε σχέση με τα γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Ήμασταν φίλοι με τον Βαγγέλη. Διασκεδάζαμε μαζί. Η απώλειά του μας συγκλόνισε όλους. Έχουμε υποστεί ηθική απαξίωση για γεγονότα που είναι αναληθή».
Μάλιστα ο ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης, τόνισε ότι «επιθυμία όλων των κατηγορούμενων ήταν να γίνει η δίκη. Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή», σχολιάζοντας ουσιαστικά την απουσία των μαρτύρων, η οποία οδήγησε και στην αναβολή της δίκης.
Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας ανέφερε ότι η οικογένεια Γιακουμάκη αναζητά την αλήθεια γιατί από τη δικογραφία προκύπτουν κάποια πράγματα, τα οποία απομένει να επιβεβαιωθούν από το Δικαστήριο, εάν πράγματι έγιναν. Ακόμη πρόσθεσε πως, άποψη της οικογένειας είναι ότι ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε, αφού ήταν ένα παιδί υγιές σωματικά, νοητικά και ψυχικά και δεν είχε στοιχεία καταθλιπτικά, προσθέτοντας ότι «ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που εκκρεμεί στην κυρία ανάκριση και αναμένουμε την εξέλιξη».