Νέα επίθεση αδέσποτων σκύλων σε ανυποψίαστο πολίτη στο παραλίμνιο

on .

ADESPOTA KASTRO 10 2 19

• Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη των Ιωαννίνων και οι γύρω περιοχές με τα αδέσποτα ζώα! Η κατάσταση ειδικά στην Πανεπιστημιούπολη συχνά ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με τις καταγγελίες για επιθέσεις σκύλων να είναι συνεχείς. Πολλά περιστατικά όμως καταγράφονται και σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μάλιστα συχνάζουν και μικρά παιδιά.
Αν και το πρόβλημα έχει τεθεί πολλάκις σε συσκέψεις και συναντήσεις όλων των φορέων, ο Δήμος Ιωαννιτών που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την διαχείρισή τους, μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Αντίθετα πριν λίγες μέρες επέρριψε ευθύνες σε όλους τους άλλους, ενώ ο ίδιος παρουσιάστηκε σαν να είναι ο μόνος που παλεύει για να βρεθούν λύσεις.

Και νέα επίθεση
Μια ακόμη καταγγελία για επίθεση αδέσποτων σκύλων στο παραλίμνιο κάνει ο Δ.Κ., ο οποίος με επιστολή του στον «Π.Λ.» αναφέρεται σε περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (5.30 μ.μ.). Όπως αναφέρει δυο αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν σε πολίτη τον όποιο δάγκωσαν και τραυμάτισαν σοβαρά.
Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Όπως ενημερώνει, το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και απαγγέλθηκαν διώξεις στον Δήμο και κατά παντός υπευθύνου. «Αναδεικνύεται για μια ακόμη φόρα ένα τεράστιο θέμα για την πόλη μας. Την ευθύνη βέβαια έχουν οι Δημοτικές Αρχές, αφού οι προσπάθειές τους ως τώρα είναι ανεπαρκείς και οι Φιλοζωικές Οργανώσεις, που έχουν αφήσει ελευθέρα τα αδέσποτα σκυλιά να αλωνίζουν την πόλη και δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες», τονίζει ακόμη στην επιστολή του.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο
Στο μεταξύ, εκδήλωση με θέμα: «Η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα ζώα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για τους φοιτητές», πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Πολυχώρο Νεανικής Δημιουργίας των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΕΙ Ιωαννίνων. Ομιλητές η Πρόεδρος του Φ.Σ ΒΕΤ Έμμα Λιβέρη και ο δημοτ. σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ιωαννιτών Τάκης Τασιούλας.
Αφορμή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ευθύνη της Κυβέρνησης, των τοπικών αρχών και της πρυτανείας για την περίθαλψη των αδέσποτων και τα κρούσματα επίθεσης αυτών προς τους φοιτητές.
Κατά τους διοργανωτές η συζήτηση ήταν αρκετά γόνιμη και μετά από έκκληση του δημοτικού συμβούλου, οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας την άμεση λύση του προβλήματος με συμφέρον τη σωστή φροντίδα των αδέσποτων και την ασφάλεια των φοιτητών.