«Φουντώνει» η μάχη κατά των κυκλωμάτων ναρκωτικών!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 14 2 19

• Καλά κρατάει η «μάχη» που δίνουν οι διωκτικές Αρχές της Ηπείρου και όχι μόνο με τα κυκλώματα τα οποία εισάγουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ήπειρο, με σκοπό τη διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί συνελήφθη στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας από άνδρες της Δίωξης Ηγουμενίτσας ένας 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων χασίς με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Ο δράσης εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Φιλιατών – Αγίου Νικολάου, να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία είχε τοποθετημένα στο χώρο των αποσκευών, της ρεζέρβας και της καμπίνας των επιβατών. Εκτός από το χασίς κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, το ποσό των 350 ευρώ καθώς κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξάρθρωση σπείρας
Στο μεταξύ, ως τη Θεσπρωτία απλώθηκε αστυνομική επιχείρηση που είχε επίκεντρο την Αττική για την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία μέσω των χερσαίων Ελληνοαλβανικών συνόρων που εκτείνονται κατά μήκος του Νομού Θεσπρωτίας. Τα ναρκωτικά διοχετεύονταν στην Αττική. Σε νέο αναλυτικότερο δελτίο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται πως συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, εκ των οποίων 13 μέλη της οργάνωσης επτά αυτόνομοι διακινητές, ένας κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και μία γυναίκα ως συνεργός στη μεταφορά. Σε «καβάτζες» και οχήματα που διατηρούσαν αυτοί εντοπίστηκαν 142,5 κιλά κάνναβη και 3,3 κιλά κοκαΐνη, ναρκωτικά δισκία, χάρτινα αποκόμματα εμπλουτισμένα με LSD, όπλα κ.λ.π..

…Και μια γυναίκα
Tέλος, άλλα 35 κιλά και 260 γραμμάρια χασίς έπιασαν οι Αρχές στην Αττική, συλλαμβάνοντας μία 32χρονη αλλοδαπή ως υπεύθυνη για τη διακίνησή τους. Τα ναρκωτικά εισήχθησαν στη χώρα μας από τη γειτονική Αλβανία σε περιοχή της Θεσπρωτίας. Υπεύθυνοι ήταν αλλοδαποί συνεργάτες της 32χρονης, η οποία ανέλαβε μετά τη μεταφορά του χασίς από τη Θεσπρωτία προς την Αττική, με σκοπό να το πουλήσει στην εγχώρια αγορά.