Αναχρονιστικό το Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας

on .

FARMAKEIO

• «Αναχρονιστικό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και με σαφή πελατειακά κριτήρια το νέο σχέδιο νόμου - μαμούθ με 147 άρθρα (!) του Υπουργείου Υγείας. Χωρίς να καινοτομεί σε οτιδήποτε αφορά τη Φαρμακευτική Δαπάνη, συντηρεί τα προνόμια ενός νόμου του…1928! Δηλαδή 90 χρόνια μετά δεν ακολουθεί την εποχή και τις σημερινές απαιτήσεις των ασφαλισμένων».
Αυτό τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε χθεσινή ανακοίνωσή του (την υπογράφει ο Πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο Γεν. Γραμματέας Σεραφείμ Ζήκας), εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος καταγγέλλει τη δημιουργία νέων οργανισμών αλλά και την αύξηση των τμημάτων του Υπουργείου Υγείας. «Κάνει ρουσφετολογικές ρυθμίσεις με προφανή σκοπό την αποκόμιση εκλογικών ωφελημάτων (μόνο οι φωτογραφίες των ευνοημένων λείπουν από το νομοσχέδιο)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο «στο σχέδιο νόμου μαμούθ περιλαμβάνονται, και επομένως θεσμοθετούνται, κριτήρια ελέγχου των φαρμακοποιών αστυνομικής έμπνευσης που ακυρώνουν την επιστημονική μας αυτονομία και δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη παροχή των φαρμάκων. Ελέγχεται και ενδεχομένως τιμωρείται ο Φαρμακοποιός για τις συνταγογραφικές επιλογές του γιατρού, ακόμη και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαίως θέλει να συνεχίσει την ίδια φαρμακευτική αγωγή για τη χρόνια ασθένειά του».