«Τεκέ» θυμίζει το ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων

on .

DIKASTIKO MEGARO

• Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεν είναι ο μόνος που εξακολουθεί να καπνίζει σε κλειστούς χώρους, παρά τον σχετικό αντικαπνιστικό νόμο που το απαγορεύει ρητά!
Ας μη γελιόμαστε, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παραβίασης του νόμου, κάποιες από τις οποίες μάλιστα είναι κραυγαλέες, που αποδεικνύουν ότι ο Υπουργός αποτελεί μόνο την… κορυφή του παγόβουνου. Μία τέτοια επισημαίνει, με επιστολή του προς τον «Π.Λ.», ο συμπολίτης μας οφθαλμίατρος Γιάννης Φερεντίνος. Αναφέρεται στην περίπτωση του χώρου αναμονής στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζει, όπως λέει χαρακτηριστικά, «τεκέ»!
H επιστολή
Στην επιστολή του σχετικά με το κάπνισμα σε χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων ο κ. Φερεντίνος αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Φιλικό μου πρόσωπο που ήταν πρόσφατα μάρτυρας σε δικαστική υπόθεση και χρειάστηκε να παραμείνει στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων από τις 9 μέχρι τις 2 μου μετέφερε την εξής εικόνα.
Το σαλόνι στο ισόγειο του δικαστηρίου, ο κλειστός αυτός χώρος εμπρός από τις εισόδους των δικαστικών αιθουσών, θύμιζε… τεκέ πιθανώς περισσότερο επιβαρυμένο από αυτόν όπου ο καπνίζων αναπλ. Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης αναδείκνυε τις χορευτικές του ικανότητες κάτω από το γεμάτο θαυμασμό βλέμμα του Στ. Κραουνάκη. Ανάλογη προσωπική εικόνα είχα και εγώ πριν από πέντε χρόνια που χρειάστηκε να είμαι στο χώρο αυτό.
Αν στον εμβληματικό χώρο των δικαστηρίων, όπου με βάση τους νόμους αποδίδεται το δίκιο, δεν τηρείται ο νόμος κατά του καπνίσματος, τότε ποια απαίτηση έχουμε από κάθε Πολάκη να μην καπνίζει στην καφετέρια ή στο κέντρο διασκέδασης ή στο εστιατόριο;
Ήθελα να ξέρω αυτός ο χώρος είναι άβατο για τους αστυνομικούς ή για τους δικαστές που καθημερινά κινούνται στο δικαστήριο; Μήπως όταν κινούνται εντός του κλείνουν τα μάτια τους και τη μύτη τους ή ξεχνούν τις υποχρεώσεις που ως εκ της θέσεώς τους έχουν στο να εφαρμόζουν με πίστη τον νόμο; Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να ισχύσουν όλοι οι νόμοι και στα δικαστήρια».