Αλβανικά διαβατήρια θα καταλήξουν στον ISIS!

on .

DIABATHRIA

• Μια νέα σκοτεινή υπόθεση απασχολεί τις Αλβανικές, αλλά και τις Ελληνικές αρχές εδώ και λίγες ημέρες: Πρόκειται για κλοπή 100 διαβατηρίων από πάρκινγκ της Αθήνας, τα οποία σύμφωνα με καταγγελία του πρώην Προέδρου Σαλί Μπερίσα προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από άνδρες που είναι στρατολογημένοι στις γραμμές του ISIS και ψάχνουν τρόπο διαφυγής προς την Ευρώπη.
Τα συγκεκριμένα διαβατήρια ήταν μέρος παρτίδας 300 αλβανικών διαβατηρίων και αλβανικών ταυτοτήτων που είχαν προορισμό την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα και επρόκειτο να καλύψουν αιτήσεις αλβανών πολιτών για τη χορήγησή τους.
Τα διαβατήρια και οι ταυτότητες επιχειρήθηκε να σταλούν με λεωφορείο της γραμμής Τίρανα- Αθήνα συσκευασμένα σε κοινή τσάντα. Στον έλεγχο που έγινε στην Κακαβιά, οι Ελληνικές αστυνομικές αρχής «μπλόκαραν» τη μεταφορά τους, καθώς η διπλωματική πρακτική προβλέπει άλλη διαδικασία.
Στη συνέχεια τα διαβατήρια και οι ταυτότητες παρελήφθησαν από υπάλληλο του Προξενείου της Αλβανίας στα Γιάννενα, που με το προσωπικό του αυτοκίνητο τα μετέφερε στην Αθήνα.
Εκεί όμως για οικογενειακούς λόγους στάθμευσε προσωρινά το αυτοκίνητο σε πάρκινγκ, για να διαπιστώσει αργότερα ότι εκλάπησαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια.
Η αποκάλυψη έγινε από τον Σαλί Μπερίσα, ο οποίος χαρακτήρισε σκόπιμα στημένη την ιστορία, υποστηρίζοντας πώς η κλοπή δεν είναι τυχαία και ότι δεν μπορεί να έγινε από δράστες του κοινού ποινικού εγκλήματος, συνδέοντάς την με τον ISIS, όπως προαναφέρθηκε.
Ενδεικτικό του προβληματισμού που υπάρχει στην Αλβανία, είναι το γεγονός ότι για την κλοπή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών παρουσία του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που διατηρεί και το αξίωμα του Υπουργού, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.