Σοβαρά προβλήματα προκαλούν τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα

on .

LIMNH

• Ανακοίνωση για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη λίμνη Παμβώτιδα εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης, μετά από συναντήσεις που είχε με τοπικούς φορείς και συλλόγους.
Το σοβαρότερο πρόβλημα αφορά τη ρύπανση που διαπιστώνεται από εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Ο Φορέας απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των ακινητοποιημένων οχημάτων, να τα απομακρύνουν, είτε από τις οδούς είτε από τα συνεργεία σε ιδιωτικούς φυλαγμένους χώρους με στεγανό υπόβαθρο (όχι πάνω στο χώμα) ή να τα παραδώσουν προς ανακύκλωση στις αντίστοιχες εταιρίες.
«Το θέμα θεωρείται επείγον και ο Φ.Δ.Λ.Π.Ι. από το Μάιο και μετά, θα ξεκινήσει και πάλι ελέγχους ώστε να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επίσης όπως ανακοίνωσε ο Φορέας:
• Οποιοσδήποτε εμπλουτισμός της Παμβώτιδας και άλλων λιμνίων της περιοχής ευθύνης του με γόνο ψαριού, θα πρέπει να φέρει τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων (Φ.Δ.Λ.Π.Ι.) και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
• Πρέπει να τηρείται αυστηρά η νομοθεσία απαγόρευσης της αλιείας για συγκεκριμένες περιόδους.
• Και τέλος, ο Φορέας γνωστοποίησε την υλοποίηση προγράμματος για τον περιορισμό της δρομίτσας με στόχο της αύξηση του ζωοπλαγκτόν.