Ο χωροταξικός σχεδιασμός της πόλης προτεραιότητα για την παράταξη Μ. Ελισάφ

on .

moisis

• Η δημιουργία ενός διοικητικού και εμπορικού κέντρου ελεύθερου από αυτοκίνητα, η ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του κέντρου, η ανάπλαση των κέντρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, η διαμόρφωση όλης της παραλίμνιας ζώνης, η αξιοποίηση μεγάλων κοινόχρηστων χώρων και η αναβάθμιση περιοχών με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία, την συλλογική μνήμη και τον πολιτισμό των Ιωαννίνων, αποτελούν τις κυρίαρχες προτεραιότητες στον τομέα του χωροταξικού σχεδιασμού και των έργων για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». 

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος που επεξεργάστηκε η αντίστοιχη επιτροπή της παράταξης παρουσιάστηκαν χθες από τον υποψ. δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της για την δουλειά που έκαναν. Μέλη της επιτροπής αποτελούν οι Βασίλης Ζωγράφος, Ελένη Ακονίδου, Λευκοθέα Ντόβα, Απόστολος Φίλης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Λώλης, Μάριος Βαβάτσικος, Γιώργος Αρλέτος και Σπύρος Νίκας.

Όλες οι παρεμβάσεις, όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο και διαχρονικό σχέδιο δράσης που στηρίζεται στο Περιφερειακό Σχέδιο Ηπείρου, στη σύνταξη ολοκληρωμένων σχεδίων και ειδικών μελετών για την παραλίμνιο, την Λιμνοπούλα και τον Μάτσικα, το Κάστρο και το Στρατόπεδο Βελισαρίου. Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι ο προγραμματισμός πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία ώστε να έχουν χαρακτηριστικά καθολικής αποδοχής.