α Γιάννενα έχουν επιτέλους ένα σύγχρονο Γραφείο Τουρισμού!

on .

GKASTH KTIRIO

• Πόλη που θέλει να λέγεται τουριστική όπως τα Γιάννενα δε μπορεί να μη διαθέτει τουλάχιστον ένα ευπρεπές Γραφείο Τουρισμού που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών της.
Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει πλέον μία αξιοπρεπή δομή, χάρη στην κατάλληλη διαμόρφωση του ισόγειου χώρου του κτιρίου που έχει στη διάθεσή του μέσω του Κληροδοτήματος Μουλαϊμίδη στον ομώνυμο δρόμο, απέναντι από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

Λειτουργικός χώρος
Δηλώσεις για το νέο Γραφείο Τουρισμού έκανε χθες η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα Κληροδοτήματα, Γεωργία Γιώτη. Όπως εξήγησε, οι δυο χώροι στο ισόγειο του κτιρίου, που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο, κυριολεκτικά στην «καρδιά» της πόλης, ενοποιήθηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για τις ανάγκες της Υπηρεσίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων μελέτη.
«Πλέον έχουμε έναν λειτουργικό χώρο για το γραφείο Τουρισμού αλλά και για τους πολίτες, δίνοντας λύση και στο θέμα της προσβασιμότητας ΑμεΑ, με την τοποθέτηση ειδικής ράμπας στη γωνιακή πρόσοψη η οποία καθίσταται πλέον η κύρια είσοδος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες
Οι εργασίες στο κτίριο του Κληροδοτήματος Μουλαϊμίδη μεταξύ άλλων περιελάμβαναν εκτός από την κατασκευή ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ, την αντικατάσταση της παλιάς ξύλινης πρόσοψης, την επένδυση της εσωτερικής τοιχοποιίας, την επιλογή κατάλληλων χρωμάτων, μετά από υπόδειξη των συντηρητών, τη δημιουργία υγρού και αποθηκευτικού χώρου καθώς και τις καθαιρέσεις αυθαιρέτων κατασκευών στον αύλειο χώρο.
Σύμφωνα με την κ. Γιώτη, ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στον πρώτο όροφο του κτιρίου, μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις των απαιτούμενων διαδικασιών, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Άλλα κληροδοτήματα
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος έκανε επίσης γνωστό χθες πως με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ, μέσω προγράμματος, την διαμόρφωση του κτιρίου του Κληροδοτήματος της Ελένης - Αλεξάνδρας Γκαστή που βρίσκεται επί της οδού Κάνιγγος για να δημιουργηθεί κέντρο ευφυούς επιχειρηματικότητας. Είναι μία απόφαση της Δημοτικής Αρχής που, όπως τόνισε η κ. Γιώτη, θα συμβάλει σημαντικά και στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Ανέφερε δε ότι την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκαν στο Εφετείο Ιωαννίνων δύο αιτήσεις για αλλαγή σκοπού του Κληροδοτήματος Αγλαΐας Χαράλαμπους και για την αλλαγή όρων σε αυτό της Φερενίκης Καλούδη, για τις οποίες αναμένονται οι αποφάσεις.

…Και υποτροφίες
Στο μεταξύ, όπως είπε η κ. Γιώτη, η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτημάτων του Δήμου αξιολόγησε τις οκτώ αιτήσεις υποτροφιών από το Κληροδότημα Ελ. Μπάρκα το οποίο φέτος θα ενισχύσει έξι φοιτητές με το συνολικό ποσό των 60.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμού του 2019 το ύψος του συνολικού ποσού για τον ίδιο αριθμό υποτροφιών αυξήθηκε στις 72.000 ευρώ, μετά από εισήγηση της ίδιας και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ