Ηλικιωμένες μπήκαν στο «στόχαστρο» επιτηδείων!

on .

PERIPOLIKO

• Ως εύκολος «στόχος» για κάθε μορφής εκμετάλλευση φαντάζουν στα μάτια επιτηδείων ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, ειδικά όταν αυτοί ζουν μόνοι ή μένουν πολλές ώρες μόνοι στα σπίτια τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα αναγκάζονται να «πρωταγωνιστήσουν» σε πρωτόγνωρα συμβάντα.
Αυτό συνέβη με μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Πρέβεζα που παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού από Πακιστανό. Παράλληλα, εξιχνιάστηκε από τις Αρχές υπόθεση απάτης σε βάρος μίας άλλης ηλικιωμένης, αυτή τη φορά στα Γιάννενα.

Πήγε να τη βιάσει!
Από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, αργά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στην Πρέβεζα 39χρονος Πακιστανός κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού ηλικιωμένης γυναίκας.
Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς μπήκε στον κήπο μονοκατοικίας όπου βρίσκονταν η 82χρονη και με τη χρήση σωματικής βίας την οδήγησε μέσα στο σπίτι της και επιχείρησε να τη βιάσει. Η άμοιρη γυναίκα έβαλε τις φωνές ζητώντας βοήθεια. Την άκουσαν οι γείτονες, ενημέρωσαν την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν τον Πακιστανό μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και για υπόθεση ναρκωτικών και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Ο 39χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στον ανακριτή και ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Της πήρε κοσμήματα…
Άλλη μία ηλικιωμένη γυναίκα, αυτή τη φορά στα Γιάννενα, έπεσε θύμα απάτης με δράστη έναν 35χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Ο δράσης προσέγγισε την 85χρονη στο σπίτι της και προσποιούμενος γνωστό του γιου της, κατάφερε να μπει στο υπνοδωμάτιο με το πρόσχημα ότι υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος και να της αρπάξει κοσμήματα. Το περιστατικό κατήγγειλε το θύμα στις Αρχές. Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων.