Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα τυροκομικά – γαλακτοκομικά προϊόντα

on .

TYRIA DIAFORA

• Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ιδιοπαραγωγή τυροκομικών – γαλακτοκομικών προϊόντων και για τη διάθεσή τους στον καταναλωτή, προγραμματίστηκε για μεθαύριο, Τετάρτη και ώρα 10 π,μ. στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Τη διοργανώνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
-Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
 - 10.30: Η εθνική νομοθεσία για την οικοτεχνία, Παναγιώτης Δήμος, μαθητής της Γαλακτοκομικής Σχολής.
- 10.45: Ευκαιρίες και προβλήματα κατά την ιδιοπαραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων- Σταματία Παρασκευούδη, «ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ», απόφοιτος Γαλακτοκομικής Σχολής.
- 11.00: Προϋποθέσεις για την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών –
τυροκομικών προϊόντων- Ευθαλία Οικονόμου Προϊσταμένη Τμ. Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων.
- 11:15: Καταχώριση των μονάδων οικοτεχνικής παρασκευής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)- Σοφία Φούκη υπεύθυνη ΚΗΜΟ Π.Ε. Ιωαννίνων
- 11.30: Εγγραφή του κτηνοτρόφου – μεταποιητή στο Μητρώο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στο ΑΡΤΕΜΙΣ - Κυριάκος Ζέρβας Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
- 12.00: Άδεια παραγωγού πωλητή υπαιθρίου εμπορίου- Βασιλική Γιακαμόζη Προϊσταμένη Τμ. Αδειοδοτήσεων Δήμου Ιωαννιτών.
- 12.15: Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα- Βέρα Φυντανή Προϊσταμένη Τμήματος Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
- 12.45: Ευρωπαϊκό Δίκτυο FACE – Οδηγός για τις Ορθές Πρακτικές Υγιεινής στην παραγωγή τυριού και γαλακτοκομικών στο αγρόκτημα-Μαρία Παπαδοπούλου Χημικός – MSc «Αφάλεια & Νομοθεσία Τροφίμων»
- 13.00: Ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων: Κόστος – χρηματοδοτήσεις- Εκπρόσωπος της Εταιρείας Συμβούλων GROWPLAN.