Εφαρμογή e-parking στο κέντρο των Ιωαννίνων

on .

E PARKING

• Το έργο «MOTIVATE - Promoting citizens’ active involvement in the development of Sustainable Travel Plans in Med Cities with Seasonal Demand», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg - MED 2014 – 2020 υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών. Στόχος του είναι η επίδειξη και προώθηση της υιοθέτησης ειδικών μέτρων βιώσιμης κινητικότητας σε περιοχές της Μεσογείου με εποχική τουριστική ζήτηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη και ελκυστικότητα των πόλεων.
Οι ειδικότεροι στόχοι για το Δήμο Ιωαννιτών είναι η χρήση τεχνολογιών crowd sourcing και άλλων έξυπνων εργαλείων, η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας με τους πολίτες και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων που απαιτούνται για τον αειφόρο σχεδιασμό της κινητικότητας, η αξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος μετακινήσεων και η ποιότητά του, η αξιολόγηση συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων κινητικότητας και η αλληλεπίδραση και η συλλογή δεδομένων από τους πολίτες και τους τουρίστες.
Τελικό αποτέλεσμα του έργου θα είναι η ανάπτυξη πιλοτικής εφαρμογής e-parking στο κέντρο της πόλης και η δημιουργία πλατφόρμας για το συμμετοχικό σχεδιασμό του συστήματος, αλλά και την αξιολόγησή του από του πολίτες.