Αστυνομικός σκύλος… ξετρύπωσε από σασί αυτοκινήτου 43 κιλά χασίς!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 19 3 19

• Μια ακόμη επιτυχία στην μάχη κατά των ναρκωτικών πιστώνεται στο Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι άνδρες του οποίου, κατέσχεσαν 43 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Σ’ αυτή την επιχείρηση πολύτιμος βοηθός αποδείχθηκε ο αστυνομικός σκύλος, ο οποίος ήταν αυτός που ξετρύπωσε τα ναρκωτικά μέσα από την ειδική κρύπτη Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Πιο συγκεκριμένα προχθές το απόγευμα σε επαρχιακή οδό του Ανατολικού Ζαγορίου συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός με την κατηγορία της εισαγωγής, μεταφοράς, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν από την ενδελεχή έρευνά τους, τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο. Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον εξωτερικό χώρο του πατώματος σασί του αυτοκινήτου, 41 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 43 κιλών και 800 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκαν: το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, το χρηματικό ποσό των 735 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο
Στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.