Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για μαθητές των Ιωαννίνων

on .

ODONTIATROI

• Δράση με τίτλο «Δευτέρα έχω Οδοντίατρο» που στόχο έχει τη βελτίωση της Οδοντοστοματολογικής κατάστασης των μαθητών ηλικίας 6 έως 12 ετών πραγματοποιεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια αυτής, κάθε Δευτέρα, μέχρι 30 Ιουνίου, θα γίνεται δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος από Ιδιώτη Οδοντίατρο της επιλογής των ασθενών, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και διαθεσιμότητας του Οδοντιάτρου.
Η λίστα των οδοντιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Σ.Ι. : www.osioanninon.com.
Πάντως σύμφωνα τα δεδομένα που προκύπτουν από επιδημιολογική έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας το διάστημα 2009-2010 είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς τα παιδιά ηλικίας 6 - 12 ετών του Νομού Ιωαννίνων, διαθέτουν τη χειρότερη οδοντο-στοματολογική κατάσταση μεταξύ των υπολοίπων Νομών της Χώρας, με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά τερηδονικού κινδύνου και περιοδοντικών νόσων.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί την Δ/νση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Γρηγ. Τζίμα, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία σε αυτή την πρωτοβουλία.