AΛΒΑΝΙΑ: Με λεφτά από χασίς «αγοράζουν» τις εκλογές!

on .

ALBANIA XASIS

• Κολομβία της Ευρώπης χαρακτηρίζει τη γειτονική Αλβανία ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Ιταλική τηλεόραση εστιάζοντας στην εκτεταμένη παραγωγή χασίς, ενώ τονίζει ότι μέσω της εμπορίας ναρκωτικών αγοράζουν ακόμα και τις εκλογές!

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία για τις παράνομες καλλιέργειες στην αλβανική ύπαιθρο, οι οποίες… αυξήθηκαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας στο Λαζαράτι και τα συνδέει με τη σημερινή πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Φουλ παραγωγή
Αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρονται στο διάρκειας 50 λεπτών περίπου ντοκιμαντέρ για την Αλβανία, που προβλήθηκε στο δεύτερο κανάλι της Ιταλικής τηλεόρασης. «Αν το λαθρεμπόριο ήταν έντονο στη δεκαετία του 2000, η εμπορία ναρκωτικών ουδέποτε σταμάτησε. Ακόμη και η Αδριατική έχει γίνει αυτοκινητόδρομος των διακινητών. Η Αλβανία είναι η βασική παραγωγός χώρα για το χασίς. Αποτελεί την Κολομβία… της Ευρώπης», τονίζεται χαρακτηριστικά. Βασικό συμπέρασμα είναι ότι η χώρα καλλιεργεί χασίς, το χασίς φέρνει χρήμα, το χρήμα καταλήγει στους πολιτικούς και με αυτό αγοράζουν τις εκλογές!

Εξαπλώθηκε παντού!
Η επέμβαση στο Λαζαράτι πριν μερικά χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγεί η συγκεκριμένη περιοχή από τις χασισοφυτείες. Όμως αυτές εξαπλώθηκαν πλέον σε ολόκληρη την χώρα, αναφέρεται σε άλλο σημείο του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ. Ακολουθούν παρατηρήσεις για την κατάσταση σήμερα στη γείτονα.
Όπως τονίζεται, το διάστημα αυτό η Αλβανία διέρχεται μία βαθιά και παρατεταμένη κρίση.
Οι περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν παραιτηθεί και το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες είναι καθολικό. Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιστέκεται και ο Έντι Ράμα χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους πιστεύοντας ότι θα ξεπεράσει την κρίση.
Οι καταγγελίες όμως φουντώνουν και επικεντρώνονται στις διασυνδέσεις της κυβέρνησης με τη μαφία των ναρκωτικών. Τα χρήματα από το εμπόριο του χασίς είναι αυτά που επιτρέπουν την εξαγορά των ψήφων. Κι αυτή είναι μία ακόμη πτυχή που προβάλλεται στο ντοκιμαντέρ της Ιταλικής τηλεόρασης.
Το δε Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, όπως σημειώνεται, καταγγέλλει ότι οι τελευταίες εκλογές αγοράστηκαν και υποστηρίζει ότι τώρα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.