Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια…

on .

mpegkas

• Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια ήταν αυτό που πέρασε για το Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σειρά εκδηλώσεων. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν από το Δήμο και απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου ήταν δωρεάν, περιελάμβαναν θεωρητικό, εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική - βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ.
Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες έγινε χρήση προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης, ζυγαριάς συσχέτισης βάρους – ταχύτητας και γυαλιών προσομοίωσης μέθης.
Τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων παρακολούθησαν 400 μαθητές, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδικής ασφάλειας για ενήλικες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους προσομοιωτές.
«Πιστεύουμε σε αυτό τον τρόπο επικοινωνίας με την νεολαία γιατί η διάδραση βοηθά στην καλύτερη διάχυση των μηνυμάτων που θέλουμε να περάσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Για εμάς η ευαισθητοποίηση των οδηγών αλλά και των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι επιβεβλημένη…».