Οδυνηρό τελευταίο «αντίο» στον άτυχο αστυνομικό…

on .

KALAITZHS ASTYNOMIKOS OREIBATHS 15 4 19

• Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο αστυνομικό Ηλία Καλαϊτζή είπε πλήθος κόσμου χθες το απόγευμα στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτας όπου και έγινε η κηδεία του.
Η οικογένεια του 39χρονου, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι τον συνόδευσαν συντετριμμένοι στο τελευταίο «ταξίδι» μη μπορώντας ακόμα να πιστέψουν τον αδόκητο θάνατό του μετά από πτώση στην χαράδρα του Αώου ποταμού.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει γι’ αυτόν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων: «Eίναι κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα. Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας εξαίρετος Αστυνομικός. Ένα παιδί πάντα μα πάντα χαμογελαστό που η ζωντάνια και η αγάπη του για την ζωή έκανε να τον θαυμάζουμε... Θα μας λείψεις πολύ φίλε...».

Έπεσε στη χαράδρα…
Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο Ηλίας Καλαϊτζής, το περασμένο Σάββατο, ημέρα των γενεθλίων του, είχε πάει για πεζοπορία με φίλους του στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Στομίου.
Η παρέα επιχείρησε να φτάσει στο καταφύγιο της Αστράκας από δύσβατο μονοπάτι. Κάποια στιγμή ο 39χρονος γλίστρησε κι έπεσε στη χαράδρα του Αώου βάθους 700 περίπου μέτρων με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.
Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν την σορό του άτυχου αστυνομικού προχθές το μεσημέρι και το νέο βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο που για ώρες παρακολουθούσε το θρίλερ της αναζήτησής του, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε ίσως να εντοπιστεί ζωντανός.
Αμέσως και κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του με τη συμμετοχή διασωστών από την 5η ΕΜΑΚ και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κόνιτσας και Ιωαννίνων, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν και εθελοντές διασώστες.
Ταυτόχρονα με την επίγεια επιχείρηση, είχε εκδοθεί αίτημα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να συνδράμει στις έρευνες ελικόπτερο από το Άκτιο. Το ελικόπτερο απογειώθηκε κανονικά, όμως εμφάνισε βλάβη και χρειάστηκε να επιστρέψει στη βάση του.
Ακολούθησε η διαδικασία επισκευής του και το ελικόπτερο πέταξε ξανά στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.