Συγκίνηση και θλίψη από την απώλεια του Σοφοκλή Λέκκα

on .

LEKKAS SOFOKLHS DEH

• Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Ηπείρου, η χθεσινή είδηση του θανάτου του Διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ Σοφοκλή Λέκκα, σε ηλικίας μόλις 56 χρόνων.
Ο Σοφοκλής βρισκόταν στην Πάτρα, όπου είχε παραστεί σε συνέδριο και χθες το πρωϊ υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο έξω από πάρκινγκ, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Αμέσως έτρεξαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες περαστικοί, κλήθηκε και ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των ιατρών δεν κατέστη δυνατόν να επαναφερθεί στη ζωή.
Η είδηση του θανάτου του έφτασε αμέσως στα Γιάννενα συγκλονίζοντας την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες τους στην ΔΕΔΔΗΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Περιφερειακή Διεύθυνση είχε καταφέρει να οργανώσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Τεχνική υπηρεσία και να δείξει έντονο κοινωνικό πρόσωπο. Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους που πέρασε ή και περνά η επιχείρηση, προσπαθούσε να βρει λύσεις και για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις.
Ο ξαφνικός του θάνατος, προκάλεσε συγκίνηση και στους συναδέλφους του, αλλά και τους πολλούς γνωστούς που είχε στην Πάτρα, ενώ εκτενή ρεπορτάζ έκαναν μέσα ενημέρωσης της Πάτρας.
Ο Σοφοκλής Λέκκας, κατάγονταν από τον Κατσικά και ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων.