Με... άρμα μάχης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

on .

MONTELISTES PAYLOPOYLOS 21 4 19

• Πενταμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων (ΕΜΙ) έγινε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, μετά από σχετικό αίτημά της.
Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να επιδώσει στον Πρόεδρο μοντέλο υπό κλίμακα, του πρώτου παγκοσμίως επετειακού άρματος μάχης, τύπου LEOPARD 1A5. Το άρμα μάχης αυτό διακόσμησε ο σύλλογος, με την έγκριση του ΓΕΣ, σε συνεργασία και υλικοτεχνική υποστήριξη της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 8ης ΕΑΝ, με αφορμή τον εορτασμό των 105 ετών από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων την 21η Φεβρουαρίου 2018. Το άρμα εκτίθετο στο κοινό σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου και ο Π. Παυλόπουλος το επισκέφθηκε.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής παρουσίαση των δραστηριοτήτων και του έργου που επιτελεί στην τοπική κοινωνία ο σύλλογος, γενικότερα θέματα, σχετικά με τον μοντελισμό, καθώς επίσης και των προβλημάτων που υπάρχουν.
Το μοντέλο υπό κλίμακα, ύστερα από προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα κοσμεί πλέον το μουσειακό χώρο στο ιδιαίτερο γραφείο του.
Η συνάντηση έκλεισε με την πρόσκληση εκ μέρους του συλλόγου, να επισκεφθεί ο Πρόεδρος Πτην ετήσια έκθεσή της, που θα φιλοξενηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το τριήμερο 17-18-19 Μαΐου.

***
Η ΕΜΙ, είναι ο αρχαιότερος ελληνικός σύλλογος μοντελισμού και δραστηριοποιείται στον χώρο του μοντελισμού στην πόλη μας, προσφέροντας αδιάλειπτα εδώ και 27 έτη τις υπηρεσίες της στην τοπική κοινωνία. Σκοπός της είναι η διάδοση όλων των μορφών μοντελισμού, μέσα από εκθέσεις, σεμινάρια και αφιερώματα-εκδηλώσεις, προσφέροντας μια εναλλακτική των τετριμμένων, δημιουργική και ωφέλιμη δραστηριότητα ιδίως στην νεολαία της πόλης μας.