Σύγκρουση για το νέο κτίριο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

on .

EPIMELHTHRIO

• Είναι επαρκές το σημερινό κτίριο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ώστε με μία έστω ανακαίνιση να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του, ή πρέπει να μεταφερθεί σε πιο κατάλληλη έδρα;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια τις εκάστοτε Διοικήσεις του φορέα.
Το θέμα του επιμελητηριακού μεγάρου επανήλθε ξανά στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του, προκαλώντας μία ακόμα διαφωνία ανάμεσα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου και τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γρηγόρη Γκίκα.

Η πρόταση Δημητρίου
Όχι στην ανέγερση νέου κτιρίου για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σε οικόπεδο που θα αγοραστεί γι’ αυτό τον σκοπό είπε ουσιαστικά ο Δημήτρης Δημητρίου δείχνοντας προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πιο μεγάλου μεγάρου στο σημείο όπου στεγάζεται σήμερα ο φορέας, στη γωνία των οδών Χαρ. Τρικούπη και Οπλαρχηγού Πουτέτση. Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε γενικότερα στο θέμα που απασχολεί το Επιμελητήριο εδώ και μία δεκαπενταετία περίπου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί καταρχήν η πρόταση για επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου πριν αναζητηθεί η λύση της κατασκευής νέου μεγάρου σε άλλον χώρο.

Η άποψη Γκίκα
Διαφορετική άποψη είχε πάντως ο Γρηγόρης Γκίκας, ο οποίος τοποθετήθηκε αρνητικά επί της πρότασης του κ. Δημητρίου. Μιλώντας χθες σχετικά στον «Π.Λ.», ανέλυσε με επιχειρήματα το σκεπτικό της αντίδρασής του. Όπως είπε, έχουν ήδη προϋπολογιστεί από το Επιμελητήριο 100.000 ευρώ για μελέτη νέου κτιρίου σε άλλο σημείο της πόλης κι άλλες 200.000 ευρώ για την αρχική φάση της κατασκευής του.
«Είμαστε της άποψης ότι πρέπει να γίνει μία μελέτη για νέο κτίριο σε άλλο χώρο που θα στεγάσει το Επιμελητήριο, το οποίο να καλύπτει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες του και να είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλες τις επιχειρήσεις του Νομού, γιατί στο σημερινό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης η πρόσβαση είναι δύσκολη υπόθεση λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μήτσης είπε πως ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει τη διενέργεια ανακαίνισης στο υπάρχον κτίριο, ενώ «βολές» κατά του κ. Δημητρίου εξαπέλυσε για το ίδιο θέμα και ο πρ. Πρόεδρος του φορέα Δημήτρης Μπαράτσας.