Στα Γιάννενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

on .

ANAKYKLOSH

• Στα Γιάννενα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, για να δώσει το «παρών» στην τελετή έναρξης της λειτουργίας του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων» (Παραλίμνιο – μετά το ODEON).
Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί.
Τα πάρκα αυτά έχουν ως σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, καθώς και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία της ανακύκλωσης.
Παράλληλα, από την Τρίτη 30 Απριλίου έως την Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 8 π.μ. θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας νέου Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness στην ανακύκλωση συσκευασιών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν στη δημιουργία του νέου Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες φέροντας τις μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες τους στον Πολυχώρο Ανακύκλωσης.