Τα Γιάννενα… στον ρυθμό του αγώνα Run Greece!

on .

RUN GREECE GKOLAS XASKHS KARAMPINAS 16 5 19

• Πέρυσι ο αγώνας δρόμου της σειράς Run Greece στα Γιάννενα είχε σπάσει ρεκόρ με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τους 3.500 μικρούς και μεγάλους δρομείς σε όλες τις διαδρομές του. Αντίστοιχη φιλοδοξία έχουν και για φέτος οι διοργανωτές, όπως τόνισαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ενόψει του αγώνα της Κυριακής.
Βασική διαφορά του φετινού Run Greece Ioannina όπως και των υπολοίπων αγώνων ανά την Ελλάδα είναι ότι έχει αποχωρήσει από βασικός χορηγός τους η εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND. Τον τοπικό αγώνα λοιπόν ανέλαβαν να στηρίξουν οικονομικά η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Συνέντευξη τύπου
• «Θέλουμε να σπάσουμε και φέτος ρεκόρ συμμετοχής στο Run Greece», τόνισε χθες ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής. Όπως είπε, μέσα στα επτά χρόνια που διεξάγεται ο αγώνας, έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο δρομικό κίνημα και ευχαρίστησε Περιφέρεια και Δήμο που ανέλαβαν το ρόλο του μεγάλου χορηγού του. Απηύθυνε δε κάλεσμα στους πολίτες να εγγραφούν στο Run Greece ή να προσέλθουν την Κυριακή να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες δρομείς.
• Ο Γιάννης Καραμπίνας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου τόνισε πως αυτή αγκαλιάζει και συμμετέχει ενεργά στο Run Greece, οικονομικά και ηθικά. «Αυτή η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο, όχι για διαδήλωση, αλλά για να τρέξει, να χαρεί τη φύση και την ευγενή άμιλλα, έχει πετύχει», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το δρομικό κίνημα όσο πάει και μεγαλώνει». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες και όλους τους εθελοντές του αγώνα για τη συμβολή τους σ’ αυτόν.
• Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας ανέφερε πως «τα Γιάννενα έχουν μετατραπεί σε αξιοζήλευτο προορισμό διοργάνωσης αγώνων. Κερδίζει έδαφος η ανάπτυξη του αθλητισμού και η προβολή της περιοχής μας». Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «με την αύξηση των αθλητικών εγκαταστάσεων τα επόμενα χρόνια θα απολαμβάνουμε μεγαλύτερες και καλύτερες διοργανώσεις», ενώ κάλεσε κι αυτός με τη σειρά του τους Γιαννιώτες να λάβουν μέρος στο Run Greece της ερχόμενης Κυριακής.

Τρεις διαδρομές
Τρεις διαδρομές περιλαμβάνει ο φετινός αγώνας δρόμου Run Greece Ioannina. Η πρώτη είναι 10 χλμ. με όριο τους 550 δρομείς, η δεύτερη 5 χλμ. με όριο 2.500 δρομείς και υπάρχει και αγώνας για παιδιά γεννημένα τα έτη 2007 – 9 με όριο τις 950 συμμετοχές.
• Οι εγγραφές για το Run Greece γίνονται καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 έως τις 9 μ.μ. στην είσοδο της Περιφέρειας Ηπείρου. Σε όλους τους δρομείς θα χορηγηθούν μπλουζάκια του αγώνα.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ