Τρία open mall στην Ήπειρο!

on .

ANEKSARTHSIAS1

Και οι τρεις προτάσεις που είχαν κατατεθεί για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (open mall) σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε στα 96,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Συνολικά 59 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ιωαννιτών εγκρίνεται με χρηματοδότηση 1.801.370,66 ευρώ, της Άρτας με 1.899.800 ευρώ και της Πρέβεζας με 1.762.880 ευρώ.

Ικανοποίηση από ΕΣΕΕ
Την ικανοποίησή της εξέφρασε χθες και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σημειώνοντας ότι τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου αναμένεται να συντελέσουν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτηση αυτών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, στην τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και την επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές, διασκέδαση και κέρδος, με τελικούς ωφελούμενους τόσο τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής κρίσης όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.
Αυτό που πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία είναι να μην χαθεί χρόνος στην υλοποίηση των προτάσεων, κάτι που θα επιτευχθεί με τη σωστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας.