Μπαράζ συλλήψεων σε όλη την Ήπειρο για σοβαρά αδικήματα!

on .

SYLLYPSH XEIROPEDES

• Σε μπαράζ συλλήψεων προχώρησε το Σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ήπειρο με το αστυνομικό… μενού να έχει απ’ όλα! Καταδίωξη δραπέτη φυλακών, επιχείρηση μεταναστών να μπουν παράνομα σε διεθνή πτήση, υποθέσεις πλαστών χαρτονομισμάτων, ναρκωτικών και εξιχνίαση διάρρηξης.
Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων λοιπόν ζευγάρι αλλοδαπών, ηλικίας 44 και 45 ετών, επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους κάνοντας χρήση διαβατηρίων που είχαν εκδοθεί για άλλα πρόσωπα και τα οποία έφεραν πλαστές άδειες διαμονής, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Σουηδία. Τα παραπάνω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα είχαν προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ από περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν.

Σύλληψη δραπέτη
Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός δραπέτη φυλακών, ο οποίος αναζητούνταν από τον Απρίλιο, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 9 ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα, αφού εξήλθε της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Αμφιλοχίας, το όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μετέφερε με αυτό, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εισόδου στη χώρα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 31-05-2018 στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, ενώ ο 40χρονος από κοινού με τον 49χρονο, εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα στην περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας.

Με πλαστά χαρτονομίσματα
Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν μεταμεσονύκτιες ώρες δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Αναλυτικότερα, ο 21χρονος πήγε σε περίπτερο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και αποπειράθηκε να αγοράσει είδη καπνού, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 21χρονος προμηθεύτηκε το χαρτονόμισμα από 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Κατάσχεση ναρκωτικών
• Στο μέτωπο των ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηγουμενίτσας, εντόπισαν και κατέσχεσαν σε θαμνώδη περιοχή στην Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, έναν σάκο που περιείχε 7 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 7 κιλών και 570 γραμμαρίων.
• Στην Επαρχιακή Οδό Βουβοποτάμου – Γλυκής Πρέβεζας συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους 19,5 γραμμαρίων.

Τρεις συλλήψεις για διάρρηξη
Στον Άγιο Νικόλαο Άρτας συνελήφθησαν τρεις 19χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διάρρηξη οικίας στις Κεραμάτες Άρτας ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών και ύστερα από αναζητήσεις, τους εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Άρτας να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.