Καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη στο σπίτι του!

on .

KANNABH

Στην Πρέβεζα συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, σε χώρο της κατοικίας του.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του νεαρού, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•δύο φυτά κάνναβης, ύψους 65 και 40 εκατοστών, τοποθετημένα σε γλάστρες,
• ανεμιστήρας,
• θερμόμετρο,
• μετασχηματιστής, συνδεμένος με λαμπτήρα και ανακλαστήρα φωτός,
• τρία διαδερμικά έμπλαστρα με ναρκωτική ουσία.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών σε Πλαταριά - Αργυρότοπο
• Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών εξοχικών κατοικιών στην Πλαταριά και τον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας. Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο 29χρονος, εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 15-02-2019 και συγκεκριμένα:
• σε διάρρηξη εξοχικής κατοικίας καθώς και του γκαράζ αυτής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και δύο κράνη,
• σε διάρρηξη εξοχικής κατοικίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρεθεί κάποιο αντικείμενο.
Στο πλαίσιο ερευνών, η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, η οποία αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη της.

Δυο συλλήψεις για διωκτικά έγγραφα σε Δελβινάκι - Γιάννενα
• Στο Δελβινάκι και στα Γιάννενα συνελήφθησαν δύο άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Πρόκειται για έναν 40χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και έναν 31χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης 7 μηνών, για διακίνηση, κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη 54χρονου για κατοχή ναρκωτικών
• Σε χωριό του Δήμου Αρταίων συνελήφθη ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 8,78 γραμμαρίων καθώς και ένα κουτί με σπόρους κάνναβης, βάρους 7,59 γραμμαρίων.