Όταν δεν βρίσκουν στους δρόμους χάλκινα αντικείμενα, τότε τα κλέβουν!

on .

XALKOS SYRMATA 21 5 19

• Επικερδής… επιχείρηση το εμπόριο χαλκού, ενός μετάλλου που έχει αρκετά μεγάλη αξία και γι’ αυτό είναι πολλοί οι περιπλανώμενοι συλλέκτες, αθίγγανοι κυρίως, οι οποίοι φροντίζουν να συγκεντρώνουν υπολείμματά του που βρίσκουν ψάχνοντας σε κάδους σκουπιδιών, χωματερές ή εγκαταλειμμένα σπίτια και αποθήκες.
Ωστόσο, όχι σπάνια ορισμένοι επιτήδειοι φτάνουν σε σημείο, για να βγάλουν χρήματα, ακόμα και να κλέψουν αντικείμενα που περιέχουν χαλκό, τα οποία δίνουν στη συνέχεια για λιώσιμο.

Τέσσερις για κλοπή…
Κάτι τέτοιο έκανε ένας 46χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας επειδή ενέχεται σε κλοπή καλωδίων χαλκού από επιχείρηση στα Μάρμαρα, καθώς και σε διάρρηξη υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στην Πεδινή. Επίσης, στο πλαίσιο έρευνας που ακολούθησε, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη συνεργών του, ηλικίας 66, 20 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και απόπειρα κλοπής.

Άνοιξαν επιχείρηση
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, εντόπισαν τον 46χρονο στην επαρχιακή οδό Πεδινής – Κόντσικας να επιβαίνει σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να έχει στην καρότσα του καλώδια χαλκού, βάρους 143 κιλών. Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει το απόγευμα της περασμένης Κυριακής από επιχείρηση στα Μάρμαρα καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους 300 κιλών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19 Μαΐου διέρρηξαν υποσταθμό της Α.Δ.Μ.Η.Ε -Δ.Ε.Η. στην Πεδινή, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποιο αντικείμενο.
Το φορτηγό κατασχέθηκε μαζί με τα κλεμμένα καλώδια χαλκού, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.