Περισσότεροι οι εισακτέοι φέτος στα Πανεπιστήμια!

on .

EKSETASEIS1

• Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, η «αυλαία» των οποίων θα ανοίξει στις 6 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που οι Εξετάσεις γίνονται με το σημερινό σύστημα, καθώς από του χρόνου θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο καθιερώνει ο νόμος Γαβρόγλου.
Πάντως, φέτος θα σημειωθεί ρεκόρ στον αριθμό των εισακτέων, με βάση την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που οφείλεται στις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στους εισακτέους που θα δεχθεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το πρόγραμμα
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλήνιες, ενώ για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), μετά τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, θα δώσουν τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού με βάση το εξής πρόγραμμα:
10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Πιο πολλοί φέτος
Αυξημένοι κατά 3.600 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκε χθες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνολικά οι εισακτέοι από τις Πανελλήνιες θα είναι 78.335, ενώ πέρσι ήταν 74.692. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εισακτέων αυξάνει κάθε χρόνο από το 2015 κι έπειτα.
Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η διαφορά είναι αμελητέα, καθώς από τους 4.609 εισακτέους πέρυσι, φέτος θα μπουν στις σχολές του 4.611 νέοι φοιτητές, δηλαδή μόλις δύο παραπάνω! Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφεται ο ακριβής αριθμός εισακτέων για κάθε σχολή και τμήμα του ιδρύματος:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 135
- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 53
- ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 131
- ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΡΤΑ) 215
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 117
- ΙΑΤΡΙΚΗΣ 130
- ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 307
- ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ) 265
- ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 145
- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 273
- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ 141
- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 225
- ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΡΤΑ) 150
- ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 220
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 281
- ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 232
- ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 276
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) 265
- ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 244
- ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 250
- ΦΥΣΙΚΗΣ 235
 - ΧΗΜΕΙΑΣ 221
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 100