ΠΡΟΣΟΧΗ (!) Επιτήδειοι εξαπατούν επιχειρηματίες τουρισμού

on .

ANDRAS THLEFONO

• Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και στην Ήπειρο, καθώς διάφοροι επιτήδειοι καιροφυλακτούν για να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά με διάφορα τεχνάσματα!
Μόλις πριν λίγες μέρες εξιχνιάστηκαν σε Παραμυθιά και Πρέβεζα δυο υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών, από τους οποίους επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ (σχετικά έγραψε ο «Π.Λ.»).
Τελευταία, επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων είναι τα θύματα «τηλεφωνικών» απατεώνων που καλούν είτε με απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου, είτε από αριθμούς εξωτερικού (π.χ. 00337510….). Ζητούν τον υπεύθυνο της επιχείρησης και του ανακοινώνουν ότι καλούν από «την Υπηρεσία Επαγγελματιών του Νομού». Ότι ελέγχουν αν είναι σωστά τα στοιχεία της επιχείρησης για τον Επαγγελματικό – τουριστικό οδηγό / κατάλογο, ότι είναι δωρεάν για πάντα και ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δώσουν εφάπαξ 49 ευρώ και ότι θα λάβουν τιμολόγιο.
Αν τους ζητηθούν διευκρινίσεις, συχνά λένε ότι είναι είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Δήμο, είτε από το Επιμελητήριο, είτε από Ομοσπονδία – Σύλλογο κλπ, είτε ότι συνεργάζονται με αυτούς ή άλλους φορείς και υπηρεσίες.
Την προσοχή των επαγγελματιών του κλάδου εφιστά με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», Αντώνης Καρατάσος, τονίζοντας ότι πρόκειται για απατεώνες. Και ξεκαθαρίζει: «δεν υπάρχει τέτοιος οδηγός και φυσικά καμιά υπηρεσία δεν χρεώνει με τιμολόγιο! Αν σας έχουν στείλει οτιδήποτε με αντικαταβολή, μην το παραλάβετε»!