Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στους Στρατιωτικούς Φούρνους

on .

NHPIAGOGEIO PINAKIDA

• Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, οι εργασίες κατασκευής ενός Πρότυπου Νηπιαγωγείου στο κέντρο της πόλης, στο οικόπεδο των πρώην «Στρατιωτικών Φούρνων». Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ που ο Δήμος Ιωαννιτών έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ.
Με απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, τη Δευτέρα ξεκινά μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκείμενου να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες το εργοτάξιο της εταιρίας που αναδείχτηκε ανάδοχος στο σχετικό διαγωνισμό.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νηπιαγωγείου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά ολοκληρώσαμε τη διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσαμε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Ξεκινά η κατασκευή και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στην κοινωνία των Ιωαννίνων μια ακόμα σχολική μονάδα, άκρως αναγκαία στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης».
Νηπιαγωγείο - πρότυπο
Το νέο έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.
Διασφαλίστηκε τόσο η ελεύθερη και ανεμπόδιστη προσβασιμότητα σε όλους τους κύριους χώρους του κτιρίου - περιβάλλοντος χώρου, όσο και ο τρόπος διαφυγής ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, από το κτίριο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Προκειμένου να εγκατασταθεί το εργοτάξιο για την έναρξη εργασιών από τη Δευτέρα 3 Ιούνιου μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιούνιου απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην έκτακτων αναγκών για το τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου από Λ. Δωδώνης έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας.
Επίσης στο ίδιο διάστημα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στη Λ. Δωδώνης παραπλεύρως της οδού Ελ. Ζωγράφου, ενώ επιτρέπεται η κίνηση των εργοταξιακών οχημάτων της ανάδοχης εταιρείας με κατεύθυνση από τη Λ. Δωδώνης (από το ρεύμα καθόδου της Λ. Δωδώνης προς το κεντρική πλατεία) προς την οδό Ελ. Ζωγράφου, από το ύψος της Κωστή Παλαμά έως την Ελ. Ζωγράφου.
Τόσο η απαγόρευση της κυκλοφορίας όσο και η εκτροπή της θα γίνει με την κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση. Τέλος η κίνηση των πεζών θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω εργοταξιακής σήμανσης όπου απαιτείται.