Σε πλήρη εγκατάλειψη οι Φοιτητικές Εστίες Ιωαννίνων

on .

FOITHTIKH ESTIA SOFADES PESMENOI 4 6 19

• Για σοβαρές ελλείψεις και μεγάλα προβλήματα στην φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάνουν λόγο φοιτητές εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στο Δ.Σ. της Εστίας, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη και ώρα 1 μ.μ. στην Πρυτανεία.
Αφορμή στάθηκε ένα παρ’ ολίγον ατύχημα φοιτήτριας, η οποία από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς την ώρα που έκανε μπάνιο έπεσε το ταβάνι. Για «καλή της τύχη» -σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- το μεγαλύτερο κομμάτι έπεσε δίπλα της.
Επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές έχουν απευθυνθεί στην Πρυτανεία για το ζήτημα της συντήρησης του κτιρίου και της ανακαίνισής του. «Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή ότι “δεν έχουμε προσωπικό , περιμένουμε τον εργολάβο-ιδιωτική επιχείρηση”. Είναι τραγικό και επικίνδυνο να λειτουργεί η εστία με αυτές τις υποδομές το 2019!», τονίζουν.
Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, η χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια στα Πανεπιστήμια και ειδικά στη φοιτητική μέριμνα έχει μειωθεί κατά 80%!
Ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση και απαιτούν:
- Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στη φοιτητική μέριμνα, αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία.
- Συντήρηση όλων των κτιρίων με μόνιμο προσωπικό κατάλληλο για όλα τα ζητήματα της εστίας (υδραυλικά, ταβάνια, πόρτες, απεντόμωση, ασανσέρ).
- Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με πλυντήρια ανά κτίριο και όροφο.
- Απεντόμωση σε όλα τα κτίρια και επισκευή των αποχετεύσεων.
- Επαρκή φύλαξη με μόνιμο προσωπικό στην εστία. Επισκευή του φωτισμού σε όλα τα μονοπάτια της εστίας.
- Κόψιμο των χόρτων για απομάκρυνση φιδιών.
- Αξιοπρεπές, ποιοτικό και επαρκές φαγητό δωρεάν για όλους τους φοιτητές στη λέσχη.
- WIFI Internet σε όλην την εστία, αναγνωστήριο για τους εστιακούς φοιτητές.