Η μικροεγκληματικότητα «ανθεί» στην Ήπειρο!

on .

PERIPOLIKO

• «Πλούσιος» είναι ο απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και για το μήνα Μάιο, καθώς περιλαμβάνει 376 συλλήψεις για διάφορες παραβάσεις.
Οι συλλήψεις, αποκαλύπτουν βέβαια ένα μέρος της μικροεγκληματικότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στην Ήπειρο και η οποία ασφαλώς έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι μπορεί να συμπεράνει κανείς από τον Απολογισμό.
Άλλωστε, όπως αποκάλυψε μόλις προχθές Αθηναϊκή εφημερίδα, η Αστυνομία σε πανελλαδικό επίπεδο κρύβει 100.000 εγκληματικές πράξεις το χρόνο, ώστε να δίνεται εξωραϊσμένη εικόνα της ΕΛΑΣ.
Τα απολογιστικά στοιχεία των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου, αφορούν μόνο υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, όπως προκύπτει από τις συλλήψεις που έγιναν.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων: Συνελήφθησαν 230 παράτυποι μετανάστες (εκ των οποίων 7 διακινητές), 34 για διακίνηση ναρκωτικών, 12 για διαρρήξεις- κλοπές, 12 για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, 4 για ενδοοικογενειακή βία, 19 για εξύβριση, σωματικές βλάβες κ.α., 26 για εκκρεμότητες (εντάλματα) με τις Δικαστικές Αρχές, 10 για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, 2 για παραχάραξη νομισμάτων, 4 για επεισόδια σε γήπεδα, 1 για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.
Εξιχνιάστηκαν μεταξύ άλλων: 20 κλοπές – διαρρήξεις, 28 υποθέσεις ναρκωτικών, 3 απάτης, 1 όπλων, δύο πλαστογραφίας, έξι λαθρεμπορίου, έξι διακίνησης παράτυπων μεταναστών.
Και το Μάιο πάντως οι εισαγωγές και η διακίνηση ναρκωτικών κυριάρχησε στις κατασχέσεις. Συνολικά εντοπίστηκαν 165,353 κιλά χασίς, 51,46 γραμμάρια ηρωϊνης, 65 ναρκωτικά χάπια, 4 δενδρύλλια κάναβης. Στα θετικά του απολογισμού και η ανεύρεση οκτώ οχημάτων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.