Άγχος, ταλαιπωρία και τρέξιμο για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

on .

KTHMATOLOGIO DHLOSH

• Τη Δευτέρα λήγει η παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τις Π.Ε. Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί πολίτες - δικαιούχοι που δεν είναι σε θέση να προλάβουν τη σχετική ημερομηνία.
Η Εταιρία που έχει αναλάβει τη διαδικασία, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο πριν τις ευρωεκλογές τόνιζε πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο.
Τις τελευταίες τρεις ημέρες αναμένεται μεγάλη προσέλευση δικαιούχων στα γραφεία που λειτουργούν, με τον κύριο όγκο να προσέρχεται σε αυτό της πόλης των Ιωαννίνων.
Ήδη και χθες δεκάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, αρκετοί εκ των οποίων αποχώρησαν για να επανέλθουν σήμερα ή και τις άλλες δύο ημέρες που απομένουν.
Σύμφωνα με διευκρινίσεις των υπαλλήλων του γραφείου, για να εξυπηρετηθούν έστω και ως εκπρόθεσμοι οι πολίτες που θα προσέλθουν την Παρασκευή και τη Δευτέρα, θα τους καθοριστεί ραντεβού μέχρι τέλος Ιουλίου, ώστε να υποβάλλουν πλήρεις φακέλους.
Πρόκειται ωστόσο για ημίμετρο που δεν λύνει το πρόβλημα που υπάρχει και χωρίς να είναι σαφές πως θα αποφύγουν την επιβολή του προστίμου.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη
Χθες υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, με το οποίο ζητά νέα παράταση της προθεσμίας, επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μη λειτουργία για ένα εικοσαήμερο των Δικαστηρίων και των Υποθηκοφυλακείων λόγω των εκλογών.
Ο Περιφερειάρχης προσθέτει ακόμη πως αν δοθεί παράταση θα διευκολυνθούν και οι απόδημοι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, κατά τη διάρκεια των διακοπών που θα κάνουν στους τόπους καταγωγής τους. Μέχρι χθες βράδυ δεν υπήρξε απάντηση ή κάποια ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ή της αναδόχου εταιρίας, οπότε οι δικαιούχοι πρέπει να «τρέξουν» για να προλάβουν ο,τι είναι δυνατόν πλέον.