Δεύτερο ρεκόρ Γκίνες λόγω ανακύκλωσης στα Γιάννενα!

on .

ANAKYKLOSH GKINES 6 6 19

• Λιγότερο από ενάμιση μήνα λειτουργίας έχει το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Μητρόπολης Ιωαννίνων στην Παραλίμνιο, όμως μέσα στο μικρό αυτό διάστημα κατάφερε ήδη να κάνει δυο ρεκόρ Γκίνες στον τομέα της ανακύκλωσης!
Χθες ολοκληρώθηκε η χρονική προθεσμία που είχε τεθεί για την συγκέντρωση πλαστικού και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς στο Πάρκο ζυγίστηκαν 54 τόνοι, οι οποίοι «μεταφράζονται» σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια! Έτσι, επιτεύχθηκε και ο νέος στόχος που ήταν η κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες στη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικού. Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε από το 2012 το Εκουαδόρ. Η δεύτερη αυτή προσπάθεια έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Δεύτερο ρεκόρ
Αυτό είναι το δεύτερο ρεκόρ στην ανακύκλωση που κατακτά το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Το πρώτο αφορά στην ανακύκλωση γυαλιού και καταρρίφθηκε στις αρχές Μαΐου, όταν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα επιτεύχθηκε η συλλογή 134.972 κιλών γυάλινων συσκευασιών, που αντιστοιχούν σε 429.254 μπουκάλια! Η πρωτοβουλία ανήκει στο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ικανοποίηση…
Για την επίτευξη των δύο αυτών ρεκόρ Γκίνες η Μητρόπολη κινητοποίησε δεκάδες εθελοντές και ιερείς για τη ζύγιση και την ανακύκλωση των μπουκαλιών που συλλέχτηκαν. Στην προσπάθεια συμμετείχαν ομάδες όπως οι Paguristas, μαθητές, μικροί και μεγάλοι Γιαννιώτες.
Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μάξιμος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το επιτυχημένο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας, ευχαριστώντας όλους τους πολίτες οι οποίοι συνέβαλαν σ’ αυτό. Έκανε δε λόγο για έναν «άθλο» ο οποίος ανήκει σ’ όλους τους Γιαννιώτες.