Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις από σήμερα στα Διαγνωστικά Κέντρα

on .

DIAGNOSTIKA IATRIKA ERGASTHRIA

• Νέο «πονοκέφαλο» για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, φέρνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπ. Υγείας και των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων. Μετά την προχθεσινή συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο και από την οποία δεν βγήκε «λευκός καπνός», οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων αποφάσισαν χθες να σταματήσουν την αποχή, συνεχίζοντας με άλλη μορφή τις κινητοποιήσεις τους.
Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα τα Διαγνωστικά Κέντρα θα ανοίξουν, όμως οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να καταβάλλουν από την τσέπη τους το κόστος της εξέτασης (το 85%) και στη συνέχεια με την απόδειξη θα πηγαίνουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για να διεκδικήσουν τα χρήματα! Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην πληρώνουν το 15% της συμμετοχής στις εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς και άλλοι.
Μετά την απόφαση των Διαγνωστικών Κέντρων να μην δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ ο Υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας χθες το απόγευμα στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαδικασία απευθείας αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ, με την απόδειξη καταβολής του κόστους των εξετάσεων. Χαρακτήρισε αυτή την διαδικασία έκνομη, εφόσον υπάρχουν ενεργές συμβάσεις των εργαστηρίων με τον ασφαλιστικό φορέα.