Προγραμματίζεται πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

on .

PEZOPORIA HMERA PERIBALLONTOS

• Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 23 Ιουνίου από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Η πεζοπορία που θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από τον οικισμό της Βίτσας και περνώντας το παλιό πέτρινο καλντερίμι της Σκάλας της Βίτσας, το γεφύρι του Μίσσιου και το γεφύρι του Κόκκορη θα καταλήξει στο Βοτανικό Μουσείου Κ. Λαζαρίδη στο Κουκούλι. Πρόκειται για μια διαδρομή που συνδυάζει πλούσια οικολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και διάρκεια 2,5 ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ενώ είναι κατάλληλη και για παιδιά 8 ετών και άνω.
Για την συμμετοχή στην πεζοπορία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 έως και τη Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Επίσης, για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων ο Φορέας Διαχείρισης θα διαθέσει ένα λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στις 8:30 π.μ και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο στις 4 μ.μ. Στις δηλώσεις συμμετοχής για την μετακίνηση με το λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Τα νερά που θα διανεμηθούν στην αφετηρία της διαδρομής όπως και τα αναψυκτικά που θα διανεμηθούν στο γεφύρι του Κόκκορη, είναι χορηγία της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος Α.Ε., την οποία και ευχαριστούμε θερμά.