15 Ιουνίου, Ημέρα Αφιερωμένη στη Γονιμότητα

on .

embryolab

Είστε έτοιμοι για μια γόνιμη συζήτηση;

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Γονιμότητας και αποτελεί μέρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τη σωστή διαχείριση της γονιμότητάς μας.

Παγκόσμια, 1 στα 6 ζευγάρια αντιμετωπίζουν δυσκολία σύλληψης. Στην Ελλάδα, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 300.000 ζευγάρια, αριθμός μεγάλος για το μικρό πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας μας, αν μάλιστα συνδυαστεί με την υπογεννητικότητα και το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα.

 

Τρείς Eιδικοί στέλνουν το μήνυμα της γονιμότητας από τη δική τους σκοπιά:

 

embryolab2

Η επιστήμη που νοιάζεται!

Η γονιμότητα δεν είναι πάντα δεδομένη! Ακόμα και νέοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, μπορεί να αντιμετωπίζουν διαταραχές στη γονιμότητα.

Η γονιμότητά μας είναι μετάβλητη στον χρόνο! Η επιστήμη παρά τη σημαντική πρόοδο, αδυνατεί να αποκαταστήσει τις διαταραχές στην ωογένεση και τη σπερματογένεση που παρατηρούνται με την αύξηση της ηλικίας.

Τα τελευταία χρόνια, νέες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δίνουν λύσεις σε περισσότερα ζευγάρια!
• Η συντήρηση γονιμότητας για τις νέες γυναίκες,
• Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση για τα ζευγάρια που έχουν αυξημένο ρίσκο εγκυμοσύνης με γενετική επιβάρυνση.
• Η καλλιέργεια Embryoscope, για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ανάπτυξης των εμβρύων.
• Το micro-TESE για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αζωοσπερμίας.

 

Κι εμείς οι επιστήμονες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στεκόμαστε δίπλα σας με όλα μας τα εφόδια και την υψηλότερη φροντίδα για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. 

Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Sr Kλινική Eμβρυολόγος, MSc, Διευθύντρια Εργαστηρίων της Embryolab, Συνιδρύτρια Embryolab-Academy, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

embryolab3

Επιστήμη βασισμένη σε αποδείξεις!

Η επιτυχία ενός κύκλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με βάση την εξέλιξη των μεθόδων αυτών και ανάλογα με τα ιατρικά και ηλικιακά δεδομένα μία στις 3 γυναίκες οδηγείται σε τοκετό.

Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι γενικά ασφαλής, τόσο για τη μητέρα όσο και για τα παιδιά που γεννιούνται από αυτή, μετά από πλήθος ερευνών που έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια.

Έχουν περάσει 41 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, η Λουίζ Μπράουν. Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα, έχουν γεννηθεί πάνω από 8.500.000 παιδιά σ’ όλο τον κόσμο, χάρη στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Μπορεί η προσπάθεια για τεκνοποίηση να σκοντάφτει πιο εύκολα σήμερα στη φυσική της διαδικασία, ωστόσο η εξέλιξη των επιστημών, η καταγεγραμμένη εμπειρία και η αφοσίωση των επιστημόνων της αναπαραγωγικής ιατρικής φέρει ένα ξεκάθαρα ελπιδοφόρο μήνυμα, η υπογονιμότητα είναι διαχειρίσιμη.

Νίκος Χριστοφορίδης MD, FRCOG, DFFP, Χειρούργος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιστημονικός & Κλινικός Διευθυντής Embryolab, Συνιδρυτής Embryolab Academy, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Είμαστε δίπλα σας

Η ημέρα αυτή απευθύνεται και σε όσους μάχονται να ξεπεράσουν την υπογονιμότητα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα παιδί και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια! Στους ανθρώπους που διεκδικούν το γονεϊκό ρόλο είτε μέσα από την πρόληψη, είτε μέσα από τις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η υποστήριξη κάθε ξεχωριστής προσπάθειας, ενισχύει και φωτίζει την αρμονία που της αξίζει να διατηρεί καθόλη την πορεία προς έναν τόσο όμορφο προορισμό. Μια διαδικασία που είναι γεμάτη συναισθήματα από το πρώτο λεπτό, δε θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς τη φροντίδα και την ισορροπία μιας ολιστικής προσέγγισης.

 

Η καθιέρωση της έννοιας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα ενισχύσει την κοινωνική αποδοχή των ζευγαριών ακόμη και στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά και στις μικρότερες κοινωνίες. Όσοι προσπαθούν να γίνουν γονείς παρά τις δυσκολίες αξίζουν επιβράβευση, χωρίς καμία κριτική και καμία καχυποψία. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα σημεία είναι η δική μας ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση των νεότερων και η υποστήριξη όσων προσπαθούν.

Η γονιμότητα δεν είναι υπόθεση λίγων, μας αφορά όλους!

Εύη Kαλουτά, Ψυχολόγος Embryolab, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.