Αναπάντητα «γιατί» για νεαρό μοτοσικλετιστή…

on .

MOTOSIKLETES HGOYMENITSA

Ένας 27χρονος έσβησε μέσα στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου, όπου έπεσε με τη μηχανή του. Ήταν ένας νεαρός γεμάτος όνειρα, προσδοκίες και επιθυμίες, που πήγε στην Ηγουμενίτσα, συμμετέχοντας στην πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών, για να κάνει διακοπές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Και αντί αυτού, γνώρισε τον απρόσμενο θάνατο…
Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Ηγουμενίτσας – Δρέπανου όταν, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εξετράπη η μοτοσυκλέτα της πορείας της, με αποτέλεσμα την πτώση της στη λιμνοθάλασσα, δεξιά του δρόμου. Κινητοποιήθηκαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως το ΕΚΑΒ, που τον ανέσυρε, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη νεκρός, όπως διαπιστώθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ὀπου μεταφέρθηκε. Η νεκροψία - νεκροτομή θα δώσει πληροφορίες για τα αίτια θανάτου του 27χρονου. Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Αναπάντητα «γιατί»
Αναπάντητα είναι λοιπόν τα «γιατί», για το χαμό του 27χρονου μοτοσικλετιστή από την Κατερίνη, που έχασε τη ζωή του στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου, το πρωί της Κυριακής. Αυτά τα «γιατί» δεν έχουν να κάνουν τόσο με τις συνθήκες του δυστυχήματος, οι οποίες ερευνώνται από τις αρχές.
Είναι πάντως δεδομένο ότι η κατάσταση του δρόμου δεν είναι καλή, μπορεί να χαρακτηρισθεί και επικίνδυνη. Ωστόσο, υπάρχει και το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Γιατί, ένα νεαρό παληκάρι να φύγει τόσο νωρίς από τη ζωή; Γιατί, να μην προλάβει να τη ζήσει; Γιατί, ενώ ήρθε χαρούμενος και ξέγνοιαστος, να περάσει λίγες ημέρες ευτυχίας, η μοίρα του επεφύλαξε ένα δυσάρεστο τέλος; Και δυστυχώς αυτά τα «γιατί», έρχονται πολλές φορές στο προσκήνιο, για πολλούς ανθρώπους, που θυσιάζονται στο βωμό της ασφάλτου. Οι πληγές πολλές. Αλλά, αντί να κλείνουν οι υπάρχουσες, ανοίγουν και καινούργιες.

Και… παρατράγουδα!
Σαφώς και είχαν οφέλη οι επαγγελματίες στην Ηγουμενίτσα από την οργάνωση στην παραλία του Δρεπάνου της 38ης πανελλήνιας συνάντησης μοτοσικλετιστών. Επιπλέον, το γεγονός αυτό δημιουργεί δυνατότητα προβολής του τόπου. Ωστόσο δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις στην παράλια ζώνη, όπου μερικοί μοτοσικλετιστές έκαναν μεταμεσονύκτιες ώρες θόρυβο με τις μηχανές τους ή παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ή κοντράρονταν μεταξύ τους ή σπινιάριζαν τα λάστιχα στο οδόστρωμα. Σε κάποιες περιπτώσεις παρενέβησαν η αστυνομία και το λιμενικό για να επανέλθει η ηρεμία. Επίσης επιτηρούνταν η Εγνατία, ώστε να αποφευχθούν εκεί οι κόντρες.
Η.Μ.