Η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή προκαλεί… τριγμούς στη ΔΕΥΑΙ

on .

DEYAI PINAKIDA

• Έντονη αντιπαράθεση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΙ με το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης, προκαλεί η απόφαση της πρώτης να προχωρήσει, στην εκπνοή της θητείας της, τις διαδικασίες πρόσληψης Γενικού Διευθυντή.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για λάθος συγκυρία και υπενθυμίζουν τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΙ για τις οποίες η Διοίκησή της αποδίδει ευθύνες στα μνημόνια που απαγορεύουν τις προσλήψεις και στον ΑΣΕΠ!

Διαμαρτυρία…
Τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η απερχόμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ 15 ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές και δύο μήνες πριν λήξει η θητεία της αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της εκφράζει με χθεσινή του ανακοίνωση το Σωματείο Προσωπικού της επιχείρησης.
Όπως σημειώνει με έμφαση, «η διαδικασία αλλά κυρίως η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε γεννά προβληματισμούς», υπενθυμίζοντας ότι η ΔΕΥΑΙ λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια με προσωρινά ορισμένους από το Δ.Σ. Γενικούς Διευθυντές.

Ζητείται προσωπικό...
Το Σωματείο σπεύδει να επισημάνει ότι η ΔΕΥΑΙ έχει να προσλάβει μόνιμους υπαλλήλους εδώ και 15 χρόνια και προσθέτει πως «μέλημα κάθε Διοικητικού Συμβουλίου θα έπρεπε να είναι οι νέες προσλήψεις σε τεχνικό και επιστημονικό κυρίως προσωπικό με διαδικασίες διαφανείς». Παράλληλα, κάνει αναφορά σε κλήση του σημερινού προσωρινού Γενικού Διευθυντή σε απολογία και εκφράζει μία σειρά από ερωτήματα, όπως το γιατί το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ εκκινεί πειθαρχικές διώξεις, οι οποίες επιλέγονται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που έχει εξαντληθεί ο διάλογος και προκαλείται άμεσος κίνδυνος.

Απάντηση από ΔΕΥΑΙ
Άμεση ήταν χθες η απάντηση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΙ στο Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση. Όπως διευκρινίζει, οι διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή ξεκίνησαν με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ από το 2017. Από τότε άλλαξε η νομοθεσία, δύο φορές, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες μπορούν να προχωρήσουν πλέον ανεμπόδιστα με άδεια της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σχετικά με τις καταγγελίες για αδιαφορία σε ότι αφορά την ενίσχυση της επιχείρησης με προσωπικό, η ΔΕΥΑΙ υπενθυμίζει το ασφυκτικό καθεστώς προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Κάνει δε γνωστό ότι η ίδια διασφάλισε την ύπαρξη εννέα κενών θέσεων, διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων, για τις οποίες κινήθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες, όμως υπήρξαν καθυστερήσεις από την πλευρά του ΑΣΕΠ.
Τέλος, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ διαψεύδει την κλήση σε απολογία του Γενικού Διευθυντή και καλεί το Σωματείο να δώσει απάντηση με βάση ποιο έγγραφο προχώρησε σε αυτή της την αναφορά.