Επαγρύπνηση και επιφυλακή για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου

on .

 ZITSA SYNEDRIO 19 06 2019

• Σαφές μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να συμμορφωθούν με την πυροσβεστική διάταξη για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους, απέστειλε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του. Να σημειωθεί, πως όσοι ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν διατηρούν καθαρές τις ιδιοκτησίες τους, βάσει της σχετικής νομοθεσίας έρχονται αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις και την επιβολή προστίμων.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Ελεούσα και είχε ως στόχο την αρτιότερη οργάνωση και συνεργασία όλων των φορέων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών καθώς διανύουμε την αντιπυρική περίοδο.
Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Γρίβα, όσο και ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης κατέστησαν σαφές πως ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα ξερά χόρτα, όπως προβλέπει η σχετική πυροσβεστική διάταξη, αποτελούν εχέγγυα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν επίσης, τα πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Σε ότι αφορά την προετοιμασία του Δήμου Ζίτσας γίνεται ήδη έλεγχος στους πυροσβεστικούς κρουνούς και όπου υπάρχουν προβλήματα αποκαθίστανται καθώς και στις δεξαμενές απ’ όπου κάνουν λήψη νερού τα πυροσβεστικά οχήματα.
Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών που εκπροσωπούν, τόνισαν μεταξύ άλλων τόσο ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Νίκος Κοκκίνης, όσο και ο Υποδιοικητής 8ου Λ.Α.Π. Λοχαγός Αλέξανδρος Ράπτης.