Ολική… επαναφορά για την Αγγειοχειρουργική Κλινική!

on .

NOSOKOMEIO DOYROYTHS

• Mετά από αρκετά χρόνια ουσιαστικής… ανυπαρξίας, καθώς δεν διέθετε γιατρούς της απαραίτητης ειδικότητας, σε καθολική λειτουργία τίθεται ξανά η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να εξυπηρετεί ασθενείς απ’ όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα οι οποίοι αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να ταξιδεύουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλες μεγάλες πόλεις.
Το ευχάριστο αυτό νέο ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε ο Διοικητής του Iδρύματος Βασίλης Τσίκαρης παρουσία και των γιατρών της Μονάδας.
Με 100 περιστατικά…
Η Αγγειοχειρουργική Κλινική στελεχώθηκε πρόσφατα με δύο επιπλέον επικουρικούς αγγειοχειρουργούς, γεγονός που την καθιστά πλέον ικανή να ανταποκριθεί στο σύνολο των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της Ηπείρου. Σήμερα λοιπόν τη μονάδα στελεχώνουν συνολικά τέσσερις αγγειοχειρουργοί, οι οποίοι αντιμετώπισαν ήδη 100 περιστατικά της ειδικότητάς τους που προσήλθαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Από την πλευρά της η Διοίκηση, όπως τόνισε χθες ο κ. Τσίκαρης, διέθεσε στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 350.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Π.Π.Γ.Ν.Ι. για τα αναγκαία υλικά.
Μόνιμος γιατρός
Παράλληλα με τις προσπάθειες στελέχωσης της Αγγειοχειρουργικής, κατατέθηκε, όπως έγινε γνωστό χθες και εισήγηση για την πρόσληψη μόνιμου ιατρού, που αναίτια καθυστερούσε για πάνω από δύο χρόνια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη στελέχωση της μελλοντικής αυτόνομης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό. Η Διοίκηση με χθεσινή της ανακοίνωση εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της για τα βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή στην κατεύθυνση οριστικής θεσμοθέτησης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. «Η επαγρύπνηση και εγρήγορση όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων είναι αναγκαία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
…Και ειδικευόμενοι
Επίσης πρόσφατα το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με 51 εργαζόμενους της κατηγορίας του Λοιπού Επικουρικού και 12 Επικουρικούς Ιατρούς. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση του Π.Π.Γ.Ν.Ι., τις επόμενες μέρες ορκίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία τρεις μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί (Διευθυντής στα ΤΕΠ, ένας Καρδιοχειρουργός και ένας Πνευμονολόγος) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη οκτώ μόνιμων ειδικευμένων και 10 μόνιμων γιατρών για τα ΤΕΠ. Διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία και η νέα μονάδα ΜΕΠΚ που βρίσκεται στην τέταρτη πτέρυγα του ιδρύματος, να καλυφθούν κρίσιμα κενά στις κλινικές και να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες.