Λάθος… συναγερμός για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ζαγόρι!

on .

NARKES NARKOSYLLEKTHS

• Τελικά, δεν έγινε… επιστράτευση για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ζαγόρι όπως κάποιοι οικολογούντες διατείνονταν τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα (social Media)! Οι διαμαρτυρίες ότι «οι πετρελαϊκές μπήκαν παράνομα στο Δήμο και έχουν μαζί τους και το Στρατό!» προκλήθηκαν άνευ λόγου και αιτίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι γνωστοί αντιδρώντες στις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ζαγόρι χάλασαν τον κόσμο και πάλι τις τελευταίες ημέρες. Σήμανε… συναγερμός και τελικά την περασμένη Παρασκευή τέσσερις πολίτες (!) πήγαν να διαμαρτυρηθούν στον χώρο όπου δουλεύουν τα συνεργεία, ενώ «τσίμπησε» ακόμα κι ο απερχόμενος Δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου, ο οποίος έφερε προχθές το συγκεκριμένο θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Έψαχναν νάρκες
Τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν έγινε ...πραξικόπημα για χάρη των ερευνών για υδρογονάνθρακες! Αυτό που συνέβη ήταν ότι τα αρμόδια συνεργεία βγήκαν για λίγες ημέρες στις παρυφές του Δήμου Ζαγορίου στα Κάτω Πεδινά, σε δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις για τις οποίες έχουν πάρει άδεια, ενώ αυτών προηγήθηκαν τα Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, καθαρίζοντας την περιοχή όπως συνηθίζεται!
Αντί λοιπόν να τους πουν «ευχαριστώ» που εντοπίζουν ξεχασμένα και επικίνδυνα βλήματα, κάποιοι βιάστηκαν να εγκαλέσουν τον Στρατό κατηγορώντας τον ότι συμμετέχει σε ...παράνομες έρευνες!

H μισή έρευνα
Τελικά, τα συνεργεία της υπεύθυνης κοινοπραξίας δούλεψαν μερικές μέρες στην περιοχή και συνεχίζουν αλλού, χωρίς ...δράκους στο παραμύθι! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί στην Ήπειρο η μισή έρευνα περίπου, χωρίς να έχει ανοίξει… μύτη, ωστόσο ορισμένοι εξακολουθούν να τρομοκρατούν τον κόσμο κάνοντας λόγο για καταστροφές, ερημώσεις και τερατογενέσεις!
Αυτά σήμερα, γιατί παλιότερα, το 1997, η έρευνα για υδρογονάνθρακες είχε φτάσει ως το φαράγγι του Βίκου, όμως δεν είχε ακουστεί ούτε… κιχ! Τώρα όμως υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι επαγγελματίες οικολόγοι!